BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.400,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yumurta atmak yerine bunları yapın!

Yumurtalı eylemle ilgili Ankara Üniversitesi'nden soruşturma talep eden YÖK Başkanı Özcan öğrencilere fikirlerini aktarmak için de 4 yol önerdi.

Abone ol

AK Partili Burhan Kuzu'ya atılan yumurtalar cezasız kalmayacak. YÖK, Ankara Üniversitesine yazı göndererek, çok geniş bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Polise sopayla vurmayı, davet edilmiş devlet büyüklerine yumurta atmayı hoş karşılamayan, bunların kültürümüze yakışmadığını anlatan YÖK Başkanı Özcan üniversite öğrencilerine de fikirlerini ifade etmeleri için 4 yol önerdi.


İzmir'in Urla ilçesindeki İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüne (İYTE) gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan Ankara'daki yumurta eylemini değerlendirdi. Gelenek göreneklerimiz içinde misafirlere nasıl davranılmasıyla ilgili gençlere öğütler veren Özcan şunları söyledi:

"Davet ettiğiniz kimseleri üniversitelerde o tür ağırlamak, onlara yumurta atmak çok hoş olmayan, bizim de kültürümüze hiç yakışmayan bir şeydir. Biz misafirlerimize çok önem veririz. Mümkün olduğu kadar ihtimam gösteririz. Öğrencilerimizin de bundan sonra çağırdıkları, davet ettikleri konuşmacılara öyle davranmalarını bekliyoruz. Eğer öyle davranmayacaklarsa çağırmamaları gerekir. O noktada, üniversite yönetimlerinin de çok dikkatli olması gerekiyor. Öğrenciler arasında bir hassasiyet varsa, dün olduğu gibi sayın Süheyl Batum'un, sayın Burhan Kuzu'nun davet edilmesine gerek yoktu. Başka bir zaman hassasiyetler giderildikten sonra çağrılıp konuşturulabilirdi.''

ÖZCAN'DAN ÖĞRENCİLERE 4 ÖNERİ

Son öğrenci eylemlerini demode bulan Özcan'ın öğrencilerin kendini ifade etmesi için de önerileri oldu. "Polise sopayla vurmak, davet edilmiş devlet büyüklerine yumurta atmak çok hoş şeyler değil. Bunları yapmamalarını arzu ediyoruz. Kültürümüze de yakışmıyor'' diyen Özcan'ın önerileri şöyle:

- Öğrencilerimiz bizimle her zaman temas kurabilirler. Fikirlerini ifade etmeleri için başka çıkışlar da bulabiliriz. YÖK'e her zaman gelebilirler, bir saat tespit ederiz, o saatte gençliğin problemleri varsa, onları konuşabiliriz.

- Devlet büyüklerimizden rica edebilirler, onlarla da konuşabilirler.

- Öğrencilerimizi televizyonlara çıkarabiliriz. Medya gruplarıyla programlar yapılması konusunu rica ederiz. Gençlerimiz oraya çıkıp fikirlerini görüşlerini açıklayabilir.

- İletişim teknolojisini kullanarak, hazırlayacakları web sayfalarıyla görüşlerini aksettirebilirler. Bu web sayfalarının tanınması için YÖK'ün web sayfasına 10 link konulabilir. Düşünce ve görüşlerini halka bu şekilde ulaştırabilirler.