BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.395,33
HABER /  GÜNCEL

Canlı Para'da 4 hatalı soru

'Canlı Para' adlı yarışma programında hatalı soru ve cevaplar adeta gibi yağmur gibi yağıyor.

Abone ol

Show TV'de ilgiyle izlenen 'Canlı Para' adlı yarışma programında hatalı soru ve cevaplar adeta gibi yağmur gibi yağıyor. Sürekli artan yanlışlıklar dikkat çekici boyutlara ulaştı. İşte onlardan dördü daha basında yer aldı. Önce Milliyet'in televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu, ardından da televizyon gazetesi yanlışları sıraladı...

-Adile Naşit hangi sanatçının kızıdır?

Bu sorunun yanıtları arasında iki doğru yanıt verilmiştir. Şöyle ki; Adile Naşit’in hem annesi Amelya Hanım hem de babası Komik-i Şehir Naşit birer sanatçıdır.

-'Hangisi İstanbul'a gelerek Fatih Sultan Mehmet'in resmini yapmıştır?'

Şıklarda Bellini ve Zonaro vardı. Yarışmacılar Bellini seçeneğine 100 bin lira ve Zonaro seçeneğine de 600 bin lira koydular ve 600 bin lirayı kaybettiler. Bilindiği gibi, ressam Fausto Zonaro da İstanbul'a gelerek Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatan bir resim yapmıştır, hatta bu resimle bilinir. Soruda, 'portre' ya da 'Fatih Sultan Mehmet döneminde' diye açıklayıcı bir bilgi olmadığına göre, yukarıdaki sorunun iki doğru yanıtı bulunmaktadır.

-Ergenekon Destanı hangi milletin destanıdır?

1-Hun 2-Göktürk 3-Uygur... Canlı Para yarışmasında bu soruyu hazırlayan ve soranlara, siz hangi okuldan mezun oldunuz acaba diye sormak istiyorum. Şıklardan hepsi Türk milleti... Böyle soru mu olur?

- Kot pantolon ilk kimler giysin diye üretilmiştir?

' Şıklar; çiftçiler, madenciler ve pilotlardı. Oysa kot pantolon ilk Türkler için üretilmişti. Çünkü KOT bir nesne ya da bir eşya ismi değil, blue jean'i Türkiye'de ilk üreten firmanın koyduğu markadır."