BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,76
ALTIN 2.452,31
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kurbanlıklarda domuz yemi şüphesi

Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamak amacıyla ithal edilen hayvanlarla ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

İthal hayvanlarla ilgili tartışma yeni bir boyuta taşındı. Kurban Bayramı'nda da kesilen ithal hayvanların domuz artıkları, sakatatlarla yapılan yemlerle beslendiği iddia edildi.
İddiayı ortaya atan CHP'li Ensar Ögüt, "Bu nasıl bir müslümanlık" diye tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Hayvancılığın sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşan Ensar Öğüt, hayvancılığı geliştirmek için faizsiz kredi verildiğini, bunun iyi bir uygulama olduğunu kaydetti.

Ancak, kredi verirken çiftçilerden yüksek miktarlarda teminat istendiğini savunan Öğüt, bu teminatları çiftçilerin vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

DOMUZ ARTIĞIYLA BESLENEN HAYVAN CAİZ Mİ?

Çiftçilerin kendi gayrimenkullerinin teminat olarak kabul edilmediğini, "tüccar, memur kefil istendiğini" öne süren Öğüt, çiftçilerin mağdur olduğunu ifade etti.

Dişi hayvanların kesilmesinin "hayvancılığı bitirdiğini" dile getiren Öğüt, şunları kaydetti: "Kurban Bayramı’nda yurt dışından hayvan getirdiniz. Yurt dışından, Hristiyan ülkelerinden getirilen hayvanlar neyle besleniyor? Domuz artıklarıyla, sakatatlarla yapılan yemlerle beslenen hayvanlar Türkiye’ye geliyor. Bunu getirip burada satmak caiz midir? Bu nasıl Müslümanlık? Bunun vebalini çok ağır ödeyeceksiniz."