BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İnkılap Kitapevi'nden kızılbaş açıklaması

Aleviler'i rencide eden bir kelimenin kitapevinin yayınladığı sözlükte yer aldığı iddiası yalanlandı.

Abone ol

İnkilap Yayınevi tarafından yayınlanan sözlükteki kızılbaş kelimesinin anlamının 'ensest' olarak adlandırıldığı iddiası yayınevi tarafından yalanlandı. 

Söz konusu kitapevi açıklamanın ekinde o kelimenin sözlük anlamını koydu. Yayınevinin "Langenscheidt New Standart Dictionary" adlı sözlükte in-cest'in karşılığında şu ifadeler yer alıyor:

"Akraba arasında cinsel ilişki, akraba ile zina; in-ces-tu-ous [in'sestjues] akrabası ile cinsel ilişkide bulunmuş; akraba ile zina türünden."

Sitemizde 'sözlükte büyük ayıp' başlığıyla yer alan haber üzerine İnkilap Yayınevi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Cumhuriyet Türkiyesi'nin en köklü ve en saygın yayınevlerinden biri olan İnkilâp Kitapevi,
84 yıllık geçmişi ve yayın kataloğunda yer alan dört bine yakın kitabıyla, Türk kültür hayatının bir parçası olarak, eğitim ve kültür dünyamıza katkıda bulunmayı ilke edinmiş ve bu bağlamda 1972'den bu güne ülkemizin eğitim, kültür ve  edebiyatına etkin bir biçimde katkıda bulunan eserler yayımlamıştır. Çeşitli haber siteleri ve gazetelerde kurumumuz ile ilgili yayınlanan mesnetsiz, gerçek dışı bir haber, bizi derinden üzmüştür. İnkilâp Kitapevi farklı din ve mezhebe bağlı çalışanlarıyla, nitelikli yayıncılık anlayışından ödün vermeden yayın hayatına devam etmektedir. Söz konusu asılsız, gerçek dışı habere konu olan inanç sahipleri kadar şaşkınız, üzgünüz! BU HABER GERÇEK DIŞIDIR!

HABERE KONU OLAN SÖZLÜKTE GEÇEN KELİMENİN YAYINEVİMİZE ATFEDİLEN 'SÖZCÜK' KULLANILMAMIŞTIR. BU HABER GERÇEK DIŞIDIR.

Kamuoyu bilmelidir ki, İnkilâp Litabevi farklı din ve mezhebe bağlı tüm çalışanlarıyla çağdaş toplumlar seviyesinde kalabilmenin yolunun bilgiden geçtiğine inanır... Bu düşünceye sahip bir kurumun bu mesnetsiz haberin öznesi olması asla kabul edilemez. İnkilâp Kitapevi dün olduğu gibi, bugünde de din, dil, renk, ırk ayrımı yapmaksızın, 45 farklı kitap kategorisinde otuz bine yayımladığı kitabıyla okura hizmet vermeye devam etmektedir. BAHSİ GEÇEN AÇIKLAMANIN GERÇEK DIŞI OLDUĞU KİTABEVLERİNDE, KÜTÜPHANELERDE BULUNAN HABER KONUSU EDİLEN SÖZLÜĞE BAKARAK GÖRÜLEBİLİR.

Kamuoyuna Duyrulur.

Saygılarımızla."

İnkilap Kitabevi Yayın Sanayi ve Ticaret A. Ş.
vekili Av. Mehmet Akuğur