BIST 10.102
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Yüksekovaya havaalanı sözü

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Yüksekova'ya havaalanı yapılacağını müjdeledi

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine havaalanı yapılacağını, bu konudaki çalışmalara 2008 yılı içinde başlayacaklarını belirterek, bunu hem güvenlik hem de ihtiyaç bakımından önemsediklerini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yıldırım, demir yoluna yılların ihmali nedeniyle susamışlık ve özlem olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin de artık gelişmiş ülkelerde olduğu gibi demir yolunu ağırlıklı olarak ulaşım entegrasyonunda esas alacak şekilde yeni bir proje önceliği ve ulaşım politikasıyla yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

Demir yolu projeleriyle ilgili fizibilite etütleri yaptıklarını kaydeden Yıldırım, ''Türkiye'nin tüm ana güzergahlarında demir yolu projelerini hazır hale getiriyoruz. İleride kaynak bulduğumuzda bir de oturup proje yapmayalım diye...Çünkü proje işleri de 2 yılı alıyor. Hazır olsun diye bütün muhtemel güzergahlarda bu çalışmayı yapıyoruz'' dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde havaalanı ihtiyacı olduğu kanaatinin kendilerinde de hasıl olduğunu belirten Yıldırım, ''2008 içerisinde bu konuda çalışmalara başlayacağız. Projemiz de hazır...Hem güvenlik hem de ihtiyaç bakımından bunu önemsiyoruz'' diye konuştu.