BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  DÜNYA

Bush kongreyi kandırdı mı

Irak savaşının gerçek maliyetinin Bush'un açıkladığının iki katı olduğu iddia edildi

Abone ol

ABD'de Demokratlar, Irak ve Afganistan savaşlarının gerçek maliyetinin Bush yönetimi tarafından açıklanan rakamların iki katına ulaşacağı iddiasında bulundu.

Washington Post gazetesinin yayınladığı ve Demokratlar tarafından oluşturulan Kongre Ekonomi Kurulu'nun (JEC) hazırlanan bir rapora göre, Irak Ve Afganistan savaşlarının maliyeti 2008 dahil, Amerikan yönetimi tarafından açıklanan 804 milyar doların iki katı olan 1 trilyon 600 milyar dolara ulaşacak. "Bedeli ne olursa olsun savaş" başlıklı raporda, iki savaşın gerçek maliyetinin 2017 yılına kadar 3 trilyon 500 milyar doları bulacağı tahmininde bulunuluyor.

Amerikan Kongresi'nde geçen ay, parti bağlantısı olmayan bir kuruluş olan Bütçe Bürosu, bu rakamı 2 trilyon 400 milyar dolar olarak tahmin etmişti.

Raporu yorumlayan Demokrat Senatör Chuck Schumer, savaşın maliyetinin Amerikan halkının nefesini keseceğini, federal bütçe ile ekonominin birçok başlıkta zorluğa gireceğini ifade ederek, "Bu rapor, savaşın maliyetinin, ülkemiz için kaybedilen yaşamlar ve dolarlar olarak kabul edilmez olduğunu gösteriyor" diye konuştu.