BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.396,50
HABER /  GÜNCEL

YSK'nın seçim kararı gurbetçileri üzdü

Yüksek Seçim Kurulu'nun Haziran'da yapılacak seçimler için aldığı karar gurbetçileri üzdü!

Abone ol
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yurt dışında yaşayan Türklerle ilgili aldığı seçim kararı Almanya'da üzüntü ile karşılandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Almanya'nın Düsseldrof kentinde Avrupalı Türklerle buluşma gününe denk gelen YSK'nın kararı gurbetçileri derinden üzdü. 
Avrupalı Türk Demokratları Birliği (UETD) Genel Başkanı Hasan Özdoğan YSK'nun vermiş olduğu karar Avrupalı Türkleri derinden üzdüğünü ifade etti. Avrupalı Türklerin Haziran seçimlerinde oy kullanabileceklerinden ümitli olduğunu vurgulayan Başkan Özdoğan, YSK'nın kararının yurt dışında yaşayan bütün Türkleri yakinen ilgilendirdiğini ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Türk hükümet yetkililerinin Avrupa ziyaretlerinde sürekli söz verdikleri ve çalışmaların yıllar öncesinden başlamasına rağmen Haziran seçimlerine YSK'nın gerekçesi ile yetişmemesinin sebebi olarak zaman darlığını ileri sürmesinin inandırıcı bulunmadığı ifade edildi.
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının büyük bir ümitle beklediği ve Haziran seçimlerine yetişmesini arzu ettiği oy kullanma hakkının verilmemesini yurt dışındaki Türkleri hayal kırıklığına uğrattı.