BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.488,56
HABER /  GÜNCEL

YPG'nin Sur'a sızma planı Şanlıurfa'da operasyon

Şanlıurfa Mürşitpınar sınırında YPG'li keskin nişancıları Sur'a götürecek PKK'lı terörist yakalandı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde PKK'lı teröristlere destek vermek amacıyla sınırı geçmeye çalışırken yakalanan terör örgütü PYD/YPG'li 2 keskin nişancıyı Diyarbakır'ın Sur ilçesine götüreceği iddia edilen terörist gözaltına alındı.

İTİRAFLAR SONRASI HAREKETE GEÇİLDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PYD/YPG kontrolündeki Suriye topraklarından Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalanan keskin nişancılar "Diren" kod adlı Mesut C. ve "Tirej" kod adlı Abdurrahman P'nin jandarmaya verdikleri ifadede, sınırı geçmeleri halinde "Zagros" kod adlı Deniz Ç'nin kendilerini Sur'a götüreceği yönündeki itirafları üzerine çalışma başlatıldı.

HALİLİYE'DE OPERASYON

İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubeleri ekipleri, teröristlerin ifadesi doğrultusunda, merkez Haliliye ilçesi Devteyşti Mahallesinde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda "Zagros" kod adlı Deniz Ç. yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Deniz Ç. ifadesi alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 

24 ŞUBAT'TA YAKALANMIŞLARDI

Mürşitpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde 24 Şubat'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki PKK'lılara destek vermek için sınırı geçmeye çalışan 2 PYD/YPG'li yakalanmıştı. Teröristler, verdikleri ifadede PKK-PYD ortaklığını anlatmış, örgüt yönetiminin kararıyla PKK'ya destek için Sur'a keskin nişancı olarak gönderildiklerini itiraf etmişti.

Keskin nişancıların bulunduğu bölgede bir M-16 piyade tüfeği, 2 kalaşnikof, 8 el bombası, 2 keskin nişancı dürbünü, 12 şarjör ve bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ile 3 sırt çantası ele geçirilmişti.