BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Türkiye'ye şok suçlama sınır kapatılsın

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye sınırından Suriye'ye silah gönderildiğini, silahların bir kısmının insani yardımlar arasında gizlice Suriye'ye geçirildiğini iddia etti. Lavrov, konuşmasının devamında Can Dündar'la ilgili bir göndermede bulundu.

Abone ol

İsviçre'nin Cenevre'de düzenlenen bir insan hakları toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan olay yaratacak bir açıklama daha geldi.

Suriye'ye silah gönderildiğini öne süren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Silah sevkiyatını önlemek için sınır kapatılmalı" dedi. Lavrov, bu silahların bir kısmının insani yardımlar arasında gizlice Suriye'ye geçirildiğini iddia etti.

Lavrov isim vermeden Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e gönderme yaparak, "Bunu açıklayan gazeteciler hakkında ise davalar açılıyor" ifadelerini kullandı.

RUSYA: ILIMLI MUHALİFLERE OPERASYON YOK

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de ateşkese uyan "ılımlı muhaliflerin" kontrolündeki bölgelere Rusya tarafından hava saldırısı düzenlenmediği belirtildi.

Rusya'nın Suriye'deki ateşkes izleme merkezi bir bülten yayımladı. Bültende, "Rusya hava güçleri ateşkese uyan 'ılımlı' muhaliflerin kontrolündeki bölgelere bombardıman düzenlemedi" denildi.

ESAD'DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Öte yandan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkedeki ateşkesin ardından ilk kez konuştu ve ateşkesi umut ışığı olarak niteledi.

Alman televizyonu ARD'ye mülakat veren Esad, Suriye ordusunun ihlallere karşılık vermekten kaçındığını ancak bunun da bir sınırı olduğunu söyledi.