BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yozgat'ta şehit evine ateş düştü

Şırnak'ın Uludere kırsalında PKK terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tez'in baba ocağına ateş düştü.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyü Karaçalı üst bölgesinde gece 24.00 sıralarında PKK terör örgütü mensuplarının Irak'tan Türkiye'ye sızma çalışmaları sırasında çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Tez'in acı haberi, ailesine köyde verildi.

Sabahın erken saatlerinde Yerköy ilçesi Belkavak köyünde hasat için tarlaya giden baba Rasim Tez ile anne Fatma Tez'e acı haberi, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Süleyman Gürz verdi.

Haberin verilmesi sırasında bir ambulansla sağlık görevlileri de hazır bulundu. Baba Rasim Tez gözyaşlarına boğulurken, "Bu vatan için hepimiz ölmeye hazırız ama niçin bu şekilde öldü? Telefon etti, 'Irak'a geçtik, tabur ile ordayız' dedi. İki-üç günde bir telefon ediyordu. Bir şey olacak diye sürekli haberleri izliyorduk" ifadelerini kullandı.

"Şehitlik en güzel mertebedir" diyen baba Rasim Tez, "Üniformayı alalım biz de savaşalım, bizim üzüntümüz hain saldırılar. Her gün korkulu rüyalar görüyorduk. Şehit haberlerine çok üzülüyorduk. Önceki günlerde ölen üsteğmenin eşinin suçu neydi? Neden bunlar oluyor? PKK Meclis'te grup kurmuş" diye konuştu.

Anne Fatma Tez ağıtlar yakarak oğluna ağlarken, ailenin bazı yakınları baygınlık geçirdi.

Aile daha sonra jandarma araçları ve ambulansla Yerköy ilçesindeki evine getirildi. Aile Yerköy ilçesinde yakınları ve kalabalık bir grup tarafından karşılanırken, şehidin baba evi bayraklarla donatıldı. Şehit cenazesinin, ikindi namazını müteakip düzenlenecek törenden sonra toprağa verileceği öğrenildi.