BIST 10.170
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.388,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yozgat'ta 13 bin öğrenci SBS'ye girdi

Yozgat'ta Cumartesi ve Pazar günün yapılan Seviye Belirleme Sınavına 13 bin 633 öğrenci girdi.

Abone ol

Yozgat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, Cumartesi günü 8. sınıflar için yapılan SBS'ye 6 bin 619 öğrencinin girdiğini belirterek, "7. sınıflar için Pazar günü yapılan sınava ise 7 bin 14 öğrenci girdi.

İki gün içerisinde toplam SBS'ye 13 bin 633 öğrenci girdi. 6. sınıflar için 13 Haziran'da yapılacak sınava ise 7 bin 60 öğrenci girecek" dedi.
Sınav sırasında özürlülere ayrı bir sınav salonu oluşturduklarını ifade eden Kocabeyoğlu, "Ayrıca tarım işçisi olarak ilimize gelen öğrenciler içinde yedek solanlar oluşturularak bu çocuklarımızı da bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda sınava aldık. Bu çocuklarımız mağdur olmadan sınavlarını tamamladı. Yine öğrencilerimizin sınavda zorluk yaşamaması için bir iki küçük ilçemiz dışında büyük ilçelerimizin tamamında sınav yapıldı. Her öğrencimiz kendi ilçesi veya en yakın ilçede sınava girdi" diye konuştu.

Öte yandan çocuklarını sınava getiren anne ve babalar, öğrenciler içeri alınıncaya kadar yalnız bırakmazken, bazıları da sına sonuna kadar okul önlerinde bekledi.