BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Youtube Hollywoodun kabusu

Video paylaşım sitesi YouTube'un giderek popülerleşmesi Hollywood'daki yapımcıları endişelendiriyor.

Abone ol

Video paylaşım sitesi YouTube'da bazı filmlerin bölünerek yayımlanması Hollywood'daki yapımcıları endişelendiriyor. Bu durumdan rahatsız olan Hollywood yapım şirketleri ve televizyon kanalları ortak hareket etmek istiyorlar. Zira, yapım şirketleri bir yılda çekilen filmler için ortalama 96 milyon dolarlık harcama yapıyorlar. Hollywood şirketleri, zaten internet üzerinden paylaşım yapılan programlar ve forumlar yoluyla filmlerin korsan yollarla dağıtımına henüz kesin bir çare bulabilmiş durumda değiller.

SAVAŞ DEĞİL UZLAŞMA

Geçen yıl 1.6 milyar dolar karşılığında dünyanın en büyük internet arama motoru Google'a satılan YouTube, Google'un da desteğiyle sanal medya dünyasında giderek daha önemli bir yer elde etmeye başladı. Bu nedenle de şirketler, korsanla mücadelede forumlara ve paylaşım programlarına yaptıklarının tersine YouTube'a karşı savaş açmak yerine uzlaşma yoluna gitmek istiyor.

Bazı medya kuruluşları da YouTube tarzı bir site oluşturarak rekabeti artırmak ve YouTube'u lisans anlaşmasına daha çabuk ikna etme arayışındalar.