BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.431,08
HABER /  DÜNYA

Yoldan çıkan minibüs takla attı: 8 yaralı

Ankara’da yoldan çıkan minibüsün takla atması sonucu 1’i ağır, 8 kişi yaralandı. Mardin’den İstanbul’a giden minibüste Suriyeli mültecilerin...

Abone ol

Ankara’da yoldan çıkan minibüsün takla atması sonucu 1’i ağır, 8 kişi yaralandı. Mardin’den İstanbul’a giden minibüste Suriyeli mültecilerin de olduğu öğrenildi.
Kaza, Konya Yolu, 25. kilometrede, saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Gölbaşı istikametine seyir halinde olan 34 VR 8257 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesiyle demir bariyerlere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle demir bariyerleri yerinden söken minibüs, takla attı. Kazada; Mahmut, Nazan, Cemile Aydan, Muhammet Menteş, Yasin Yasin, Tahan Lahab, Mehmet Gültu, Burhan Baysal yaralandı.
Kazayı gören yol kenarındaki bir fabrikanın bekçisi durumu, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kazayı yara almadan atlatan yolcular, kendi çabalarıyla ters dönen minibüsten çıkarken, yaralılar sağlık ve jandarma ekiplerinin yardımıyla bulunduğu yerden çıkartıldı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Ankara’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
16 kişinin bulunduğu minibüsteki yolcuların arasında Suriyeli mültecilerin de olduğu öğrenildi. Kazadan yara almadan kurtulan diğer yolcular jandarma ekiplerinin yardımıyla karakola götürüldü. Bu arada, kazanın şokunu atlatamayan küçük bir çocuk ise annesinin kucağında olup biteni izledi. Bu arada bazı yolcuların kaza yerinde eşyalarını aradı.
Takla atan minibüs, çekici marifetiyle bulunduğu yerden kurtarıldı. Öte yandan, minibüsün lastik izinin en sol şeritten başlayıp bariyerlere kadar devam ettiği görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)