BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,77
ALTIN 2.435,62
HABER /  GÜNCEL

Aşk gemisinde korkunç şüphe!

İzmir'de iki işçiye mezar olan 'Aşk Gemisi'nde yaşanan faciadan çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Abone ol

Söküme geldiği İzmir'in Aliağa ilçesinde bayramın son günü 2 işçiye mezar olan "Aşk Gemisi" diye bilinen "Pacific" adlı gemide yaşanan faciadan çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Suyunu boşaltmak için girdikleri makine dairesinde klimadan sızan "freon" gazından zehirlenip öldüğü iddia edilen işçiler Doğan Balcı (37) ve Davut Özdemir'in (40) cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Balcı'nın kayınbiraderi Ekrem Yoldaş, olayın bir kaza değil cinayet olduğunu öne sürdü.

Yoldaş, "Doğan bayramın ikinci günü bize geldi. Bir gün önce kendisi ile birlikte üç arkadaşı zehirlenmiş. Bir hastaneye bile götürmeyip ayran içirmişler. Hâlâ ayaklarının güçsüz olduğunu, ayakta zor durduğunu söyledi. İki yıl çalıştığı şirketten tazminatsız çıkartıldı. Bayramda çalışması için çağırmışlar. Hangi şirkette çalıştığını kendi bile bilmiyordu. Bu kaza değil, bir cinayettir" dedi.

Eşinin bayramın birinci günü "bekçi" olarak tesislere gittiğini söyleyen Hatice Balcı da ancak eşinin sonradan bekçilik yerine su tahliyesi için diğer işçilerle birlikte gemiye sokulduğunu öğrendiklerini anlattı. Hatice Balcı "Zehirlendikleri halde bayramın üçüncü günü tekrar çağırdılar. Davacıyım" dedi. Evli ve 2 çocuk babası Balcı, Aliağa Bozköy'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Zehirlenen 9 işçi ise taburcu edildi.