BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

Baransu Başbuğ'un müebbetlik suçunu yazdı!

Köşk’te, hükümette, bir kısım medyada “İlker Başbuğ demokrattır, kendisine verilen cezayı tasvip etmiyoruz” güzellemesi almış başını gidiyor. Başbuğ’u ve yaptıklarını bilmesek, amacı belli bu söylemlere inanacağız....

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Taraf yazarı Mehmet Baransu, İlker Başbuğ yorumuyla gündemde. Başbuğ hakkında oluşan kamuoyu desteğine sinirlenen Baransu, "Hitler’den demokrasi kahramanı çıkartabilirsiniz ama Başbuğ çabanız nafile" diye yazdı.

Taraf yazarı Mehmet Baransu Ergenekon Davası kararlarına yönelik yazısında İlker Başbuğ yorumuyla konuşuluyor. Başbuğ hakkında yazılan yazılara takılan Baransu şunları not düştü;

TECAVÜZCÜSÜNE AŞIK OLMA SENDROMU

"Bu arkadaşlardan bazıları İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Harp Akademileri konuşmasını ele alıp, kendisinin ne kadar “entelektüel paşa” olduğu yalanını da piyasaya sürmüşlerdi. Aktütün baskını belgelerinin ortaya çıkması, Başbuğ’un tehdit içerikli meşhur Balıkesir konuşması, “entelektüel paşa” imajını yerle bir etmişti.

“Dün küfrettiklerime bugün övgüler dizerim” zihniyet maalesef bu toprakların kaderi. Dindarı da laiki de solcusu da farklı dönemlerde aynı hastalığa yakalanıyor. Ağır bir benzetme olacak ama durum “tecavüzcüsüne âşık olma sendromu”.

BAŞBUĞ NEDEN MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Baransu ardından 20 Haziran 2008’de Taraf gazetesinde yaptığı “Genelkurmay’ın Türkiye’yi Biçimlendirme Planı” haberini, o habere Genel Kurmay Başkanlığı katından verilen “Komuta katınca onaylanmış böyle bir plan bulunmamaktadır” açıklamasını, bu açıklamaya rağmen hazırlanan planların darbe olduğunu resmî belgelerle kabul edip, imha edin emri veren İlker Başbuğ’un neden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını belgeleriyle anlattı.

BÜYÜKANIT NASIL KURTULDU?

Baransu, "... bugünlerde bazılarının İlker Paşa hastalığına düşmesini doğrusu anlayabilmiş değilim. Asker suçunu kabul ediyor, peki size ne oluyor?" diye sordu ve ardından daha önemli bir soruyu sordu:

"Soru şöyle de sorulabilir; İlker Başbuğ bu darbe planlarından ceza aldı ancak planın hazırlayıcılarından bir diğer orgeneral Yaşar Büyükanıt nasıl oldu da kurtuldu? Asıl sorulması gereken soru bence bu.

HİTLER BENZETMESİ

İlker Başbuğ’un Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde aldığı nefese kadar birçok gerçeği bilen biri olarak son söz olarak şunu söyleyeyim: Hitler’den demokrasi kahramanı çıkartabilirsiniz ama Başbuğ çabanız nafile."