BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKün Sezer telaşı

15 yeni üniversitenin rektör atamasını Sezer'in yapmasını isteyen YÖK, düğmeye bastı.

Abone ol

YÖK, 15 yeni üniversitenin rektör atamasını Sezer Çankaya'dan ayrılmadan yapmayı kararlaştırdı. Yeni rektör adayları da, 21-30 Kasım arasında YÖK'te “tanışma” adı verilen mülakata katılacak.

YÖK, hukuksuz olarak "tedviren" uyanıklığı ile rektör atadığı yeni üniversitelerin rektör atamalarını da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dönemine yetiştirmek için düğmeye bastı. 15 üniversitenin "tedviren" atanmış rektörüne YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç tarafından bir an evvel rektörlük seçim sürecinin başlatılması için talimat verildi.

YÖK Genel Kurulu'nda alınan karar gereği yeni üniversitelerin rektörlük seçimleri takvimi de belli oldu. Buna göre üniversite için aday belirleme seçimlerinin 17-18 Kasım 2006 tarihlerinde yapılacak. 21-30 Kasım tarihleri arasında da yeni adaylar YÖK'te "tanışma" denilen mülakata çağrılacak. 15 yeni üniversite için YÖK'ün belirleyeceği 45 aday listesi ise, 1 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı'na gönderilecek. Böylece Mayıs ayında Çankaya Köşkü'nden ayrılacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer son rektör atamalarını gerçekleştirecek.

Haber: Yakup Bulut
Kaynak: www.yenisafak.com.tr