BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

YÖK' Başkanından başsağlığı mesajı

YÖK Başkanı Özcan kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'ün kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı. Özcan mesajında şunları söyledi:

"Kurulumuzun kurucu Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı’yı bu sabah saatlerinde kaybettiğimizi üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Sadece Türkiye değil, dünyada da tanınan merhum İhsan Doğramacı geniş ufku ve öngörüsü ile yılmadan çalışmasıyla uzun yıllar insanlığa hizmet etmiştir. Pek çok akranının aktif çalışma hayatından çekildiği yaşlarında dahi yeni projeler peşinde koşmuş, üretkenlik ve çalışkanlığı ile hepimize iyi bir örnek olmuştur. Bu çalışma azmi ile birkaç insan ömrüne sığacak işler gerçekleştirmiştir."

ETKİLEYİCİ YAŞAM ÖYKÜSÜ
Özcan'ın başsağlığı mesajında Doğramacı'nın yaptığı çalışmalar da genç nesillerin bilmesi için hatırlatıldı. İşte Doğramacı'nın geçmişinden önemli notlar:
"Ankara ve Hacettepe üniversitelerinde Rektörlük, ODTÜ’de Mütevelli Heyet Başkanlığı, Avrupa Rektörler Konferansı’nda yönetim kurulu üyeliği, Uluslararası Yükseköğretim Konferansı’nda yönetim kurulu üyeliği, başkanlık ve onursal başkanlık, dünyanın pek çok geri kalmış ülkesinde tıp fakültelerinin kurulması ve eğitim programlarının düzenlenmesi, Türk yükseköğretiminin koordinasyonundan sorumlu Kurulumuza kurucu Başkanlık gibi çalışmaları ilk anda akla gelenlerdir. Ayrıca Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nün, Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ve Hacettepe Üniversitesi'nin kurulmasındaki unutulmaz hizmetini ve Türk yükseköğretiminin gurur kaynaklarından Bilkent Üniversitesi’nin kuruluşunu gerçekleştirmesi genç nesillerin bilmesi gereken çalışmalardır."

ÇAĞIN ÖTESİNDE BİR İNSANDI
Özcan Doğramacı'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü mesajında şöyle dile getirdi:
"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı görevine başladığım günden bu yana Sayın İhsan Doğramacı ile sık sık görüştüm ve yaptığımız çalışmalarla ilgili fikirlerini aldım. Kendisi kurucu Başkanımız olarak çalışmalarımıza büyük destek vermiş, gerektiğinde eleştirilerini de esirgememiştir. Merhum Doğramacı gibi ufku geniş, öngörüsü çağının ötesinde insanları ülkelerin tarihlerinde bulmak maalesef çok fazla mümkün olmamaktadır. Kendisine rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına başsağlığı diliyorum."