BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

YÖK başkanına kıyak!

Erdoğan 'Öncelik verilsin' dedi, YÖK Başkanı'na 1.2 milyonluk zırhlı Mercedes tahsis edildi.

Abone ol

Türban tartışmalarının odağındaki YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, yeni makam aracına kavuştu.

Aracının sık sık arızalanmasından yakınan Özcan, bir süre önce Başbakanlık'tan zırhlı araç talebinde bulundu. Başbakan "öncelik" talimatı verince, Özcan'a 1.2 milyon YTL'lik 2005 model bir Mercedes S 600 L tahsis edildi.

Başkan'a şu anda tahsisli olan araç, 14 yıllık

Önceki YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, aracın değiştirilmemesi haber yapıldığında "Devlete küsmek olmaz, ama devletin itibarını düşürmemek için bazen plakayı değiştiriyoruz" demişti. Öte yandan Kırıkkale Üniversitesi'ni ziyaret eden Özcan, türbana dair konuşmak istemediğini söyledi ve "Son olaylarla ilgili havayı yumuşatmaya, tepkileri yumuşatmaya çalışacağız" dedi.

YÖK Başkanı iddiaları cevapladı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ölüm tehditleri aldığı gerekçesi ile kendine zırhlı araç tahsis edilmesine ilişkin soruları cevapladı.

Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Benim bildiğim bir tehdit yok başkalarına varsa bilmiyorum, benim böyle bir tehditten haberim yok." dedi

Sakarya Valiliği ve Sakarya Üniversitesini ziyaret etmek için şehre gelen Özcan, şahsınıza zırhlı araç tahsisi yapıldı, tehdit mi alıyorsunuz sorusuna "Bizim için özel bir şey değil. Zırhlı araç benim konumumda olan herkese verilen birşey. Bizim de arabamız yoktu, eski 1993 model mercedes morka arabamız vardı. Devlet büyüklerimiz bunu layık gördü. Zırhlı olup olmadığını bilmiyorum ama bir araç verecekler." şeklinde cevap verdi.

Özcan ayrıca, YÖK'ün bundan sonraki açıklamalarını yazılı olarak vereceğini kaydetti.