BIST 10.211
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.405,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

8 ödül Yumurt(a)ladı

SİYAD ödülleri dağıtıldı. Yumurta ödülleri sildi süpürdü...

Abone ol Sinema Yazarları Derneği'nce (SİYAD) düzenlenen ''40'ıncı Türk Sineması Ödülleri'' sahiplerini bulurken, ''En İyi Film'' seçilen ''Yumurta'', toplam 8 dalda ödüle değer görüldü.

TİM Maslak Show Center'da, Ceyda Düvenci ve Atilla Dorsay'ın sunduğu törende, 13 daldaki ödüller sahiplerine verildi.
 
Bu yıl ilk kez ödüle aday gösterilen eser ve sanatçıları, SİYAD üyesi sinema yazarları açıkladı.
 
SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özer, yaptığı konuşmada, 40'ıncı yılda özel bir şey yapmak istediklerini belirterek, ödül alan filmleri ve bu filmler hakkındaki sinema yazılarını içeren "40 Yılın Serüveni" adlı bir kitap çıkardıklarını söyledi.
 
Özer, bundan sonra SİYAD ödüllerinin, kısa film ve belgesel dallarında da verileceğini kaydetti.
 
"Yumurta" ödülleri topladı
 
Gecede daha sonra ödül alan isimler açıklanırken, "Yumurta" adlı film, toplam 8 dalda ödül kazandı.
 
"En İyi Film" seçilen "Yumurta"nın yönetmeni Semih Kaplanoğlu da "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görüldü.
 
Filmin yapımcısı ve yönetmeni Kaplanoğlu, "Süt" filminin çekimleri nedeniyle törene katılamazken, ödülü "Yumurta" filminin başrol oyuncuları Nejat İşler ve Saadet Işıl Aksoy aldı.
 
"En İyi Senaryo" ödülüne, "Yumurta" filmiyle Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal değer görülürken, filmin baş rol oyuncularından Nejat İşler "En İyi Erkek Oyuncu Performansı" ödülünü , Saadet Işıl Aksoy da "En İyi Kadın Oyuncu Performansı" ödülünü kazandı.
 
Gecede, "En İyi Görüntü" ödülüne, "Yumurta" filmiyle Özgür Eken, "En İyi Sanat Yönetimi" ödülüne, aynı filmle Naz Eray da layık görüldü.
 
"En İyi Kurgu" ödülü de "Yumurta" filmiyle Ayhan Ergürsel, Suzan Hande Güneri ve Semih Kaplanoğlu'na değer görüldü.
 
Gecede, "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Performansı" ödülünü "Sis ve Gece" filmiyle İlyas Salman, "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Performansı" ödülünü ise "Adem'in Trenleri" filmiyle Derya Alabora kazandı.
 
Sanatçı Zülfü Livaneli de "Mutluluk" filminin müzikleriyle "En İyi Müzik" ödülünün sahibi oldu.
 
Livaneli, ödülü alırken yaptığı konuşmada, 30 yıl önce de Yılmaz Güney'in "Sürü" adlı filmiyle en iyi müzik ödülünü aldığını belirterek, o dönemin büyük sanat ve politik heyecanlarını hatırladığını kaydetti.
 
"Umut Veren Genç Sanatçı" ödülünü, "Barda" filmindeki rolüyle Melis Birkan, Hülya Avşar'ın elinden alırken, "En İyi Yabancı Film" ödülü de "Pan'ın Labirenti" adlı filme verildi.