BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı Özcan Gaziantep'te

Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep'te incelemelerde bulundu

Abone ol
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep'te bir devlet ve iki vakıf üniversitesinde incelemelerde bulundu. 

Prof. Dr. Özcan ve YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampüsü'nde, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ve Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile bir araya geldi. 

KOMŞU ÜLKELERDEN ÖĞRENCİ TALEBİ

Üniversitelerin ülkelerin gelişiminde itici güç olduğunu belirten Prof. Dr. Özcan, Gaziantep'in sınır komşularına yakın bir noktada yer alması sebebiyle bu ülkelerle karşılıklı iletişime geçilmesi ve yabancı öğrenci sayısının artması konusunda, bu kentte  yer alan üç üniversiteye büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Özcan, üniversitelerin bilimsel araştırmalara odaklanmaları, bulundukları şehir, bölge ve Türkiye için, ülke insanlarının yaşam standartlarını yükseltmeleri için çalışmaları gerektiğini belirtti. 

REKTÖRLER ORMANI

Hasan Kalyoncu Kampüsü'ndeki ''Rektörler Ormanı''nı gezen Prof. Dr. Özcan, kendisinin ve rektörlerin diktiği ağaçların büyüdüğünü görmekten mutlu olduğunu belirtti. Özcan, ''Rektörler Ormanı''nda tüm üniversitelere ait ağaçların üniversiteler arasındaki dayanışmayı ve birlikteliği temsil ettiğini ifade etti.

Gazikent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ile Rektör Özdemir'den üniversiteyle ilgili bilgi alan Yusuf Ziya Özcan, Gazikent Üniversitesinin kısa zamanda önemli gelişme gösterdiğini ve istikrarlı bir şekilde ilerlediğini belirtti.
Prof. Dr. Özcan, 3 üniversitede incelemelerde bulundu.