BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan'a kukla diye seslendi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Manisa'da seçmenlerine seslendi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Seçim çalışmaları kapsamında bugün Manisa'daki seçmenine seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gazetelere verdiği tanıtım reklamlarıyla yüklendi.

Erdoğan'a "Yandaş gazetelerinizde boy boy reklamlarınız dönüyor" diye seslenen Bahçeli, "Anayasa, anayasa diyorsun. Bu reklamlarda 1 satıran fazla bilgi vermiyorsun. Bir de çıkıp vatandaştan oy istiyorsun" dedi.

Bahçeli, Hakkari'deki kepenk kapatma eylemiyle ilgili ise "Sen Başbakan değilsin. Sokakları anarşi ve terörün yönettiği bir ülkede kukla bir insansın" dedi. 

MHP lideri Devlet Bahçeli Manisa mitinginde seçmenlerine seslendi. Bahçeli'nin konumasından öne çıkan bölümler şöyle...

ANAYASAYLA YÜKLENDİ

"Sayın Başbakan, 12 Haziran'da 'Tek başına iktidar olduğum da yeni bir Anayasa yazdıracağım ve Meclis'ten çıkaracağım' diyor. Başbakan, Aldatma ve Kalkınma Partisi olarak yeni bir Anayasa vaadiyle ortaya çıkıyorsun. Bugün gazetelere bakıyoruz. Yandaş gazetelerinizde boy boy reklamlarınız dönüyor. O reklamlarda anayasa değişikliği konusunda 1 satırdan fazla bilgi vermiyorsun ama çıkıp vatandaştan oy istiyorsun. Eğer Anayasa konusunda samimiysen, milletin karşısına gizli gündemle çıkma!"

ERDOĞAN'A İLAN ÖNERİSİ

"Eğer samimiysen, o gazetelere şöyle bir ilan ver. 'AKP olarak 12 Haziran seçimlerinden sonra değişikliğini istediğim Anayasa, başlangıç metninden son maddeye kadar böyle olacaktır. Okuyun, araştırın, tartışın. Bu metin üzerindeki düşüncelerini beğeniyorsan 12 Haziran'da TBMM'ye bizi gönderin. Eğer kendine güveniyorsan bu metnin altına da Recep Tayyip Erdoğan diye adını yaz, namus sözü ver. 

Ama sen bunu yapamazsın. Senin hazırlamak istediğin anaysa İmralı'nın 154 sayfalık yol haritasıyla, DTK'nın talepleriyle şekillenen bir ihanet belgesidiri. Washington, Brüksel ve Ankara üçgeninde Türkiye için ihanetin belgesi hazırlanıyor.

KEPENK KAPATMA POLEMİĞİ

Bir Başbakan düşünün ki Hakkari'de güvenlik güçlerinin olağanüstü gayretleriyle açıkhava toplantısı yapıyor. Kepenkler iniyor, arabalar kontak kapatıyor. Bir ihanet grubu eylemlerini ortaya koyuyor. Ve Başbakan çıkıp 'Bu kepenkler kapanmamıştır, kapatılmıştır' diyor. Ey Tayyip Erdoğan, sen başbakan değil, sokakları anarşi ve terörün yönettiği bir ülkede kukla bir insansın. Sen kimi kime şikayet ediyorsun."