BIST 10.251
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.406,30
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı Özcan böyle eğlendi!

Gaziantep Üniversitesi'ndeki bahar şenliğine katılan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan bisiklet bindi halay çekti!

Abone ol

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Üniversitesi'nde katıldığı Bahar Şenlikleri'nde bisiklete bindi, halay çekti.

YÖK Başkanı Özcan, Gaziantep Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nin açılışına katıldı. Burada halk oyunları ekibiyle birlikte halay çeken Özcan, daha sonra kampus içerisinde bisikletle gezdi. Ardından, Kültür Merkezi'nde fotoğraf sergisinin açılışına katılan Özcan, burada çeşitli açıklamalarda bulundu.

Bahar şenliklerinin, tamamen eğlence ağırlıklı olmayıp, bilimsel faaliyet ağırlıklı olmasını da istediklerini ifade eden Özcan, "Bana rektörümüz daha önceki yıllarda yapılan faaliyetleri gösterdi. Siz zaten böyle bir eğilimin içerisine girmişsiniz. Eğlence kadar, diğer işte konserler, söyleşiler, paneller gibi faaliyetler de var. İstiyoruz ki üniversiteler arasında bilimsel faaliyetler de bahar şenlikleri süresince artsın ve gelişsin. Bu üniversite bunun için iyi bir örnek. Onun için huzurunuzda rektörümüzü de kutlarım. Bizim düşündüklerimizi çoktan hayata geçirmiş durumda. İnşallah bundan sonra Türkiye'nin diğer üniversiteleri de aynı şekilde davranırlar" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Bilkent Üniversitesi'nde bahar şenlikleri kapsamında verilen partinin ardından, trafik kazasında hayatını kaybeden Ayşe Pınar Şahin'i hatırlatan Özcan, "Biliyorsunuz Bilkent'te bahar şenliğinden birkaç gün önce müessif bir kaza oldu. Bir kız öğrencimizi maalesef kaybettik. Birazcık alkollü şekilde araba sürerken açık arabadan uçtu. Onun üzerine de bahar şenlikleri de iptal edildi. Belki bazı vakıf üniversitelerimiz hiç yapmamayı bile düşünüyorlar. Çünkü bu içki ağırlıklı, eğlence ağırlıklı olması bir yönde gittiğini gösteriyor şenliklerin. Çok da bilimsel, akademik ortamlar için uygun bir faaliyet değil. İkisini birleştirebilirsek, çok güzel olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Özcan, bir basın mensubunun YGS'nin yerine gerçekleştirilecek olan Olgunlaşma Sınavı hakkındaki bir sorusuna da, "Onu şimdi konuşmayalım. Bahar şenliğine gölge düşürmeyelim. Şimdi eğlenelim biraz" cevabını verdi.