BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.401,16
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş çetesinin tüyler ürperten cinayeti

Ankara emniyeti tüyler ürperten bir cinayete tanık oldu. Fuhuş yapmayı reddeden genç kız elleri dikenli telle bağlanarak canlı canlı gömüldü.

Abone ol

Ankara'da bir fuhuş çetesinin kendileri için fuhuş yapmaya ikna edemedikleri kadını, ellerini dikenli telle bağlayıp işkence yaptıktan sonra canlı canlı gömdükleri, mal varlığına da el koydukları ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de yaşayan bir kadının, kız kardeşi 29 yaşındaki Gönül Sungur'un 28 Şubat 2007 tarihinde Ankara'da kaybolduğunu bildirmesi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, para karşılığında erkeklerle birlikte olduğunu tespit ettiği Gönül Songur'un bağlantılı olduğu kişileri takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda kadının Kenan G. ve Cavit A.'nın da aralarında olduğu bir fuhuş çetesi tarafından çalıştırılmak istendiği tespit edildi. Fuhuş çetesinin, kendileri için çalışmaya ikna edemedikleri kadına zorla senet imzalattığı belirlendi. Bunun üzerine ekipler ayrıntılı çalışma başlattı.

Çete üyelerini teknik takibe alan ekipler, telefonlarının sinyal verdiği bölgelerde arama başlattı. Polis ekipleri, çete üyelerinin Güney Çevre Otobanyolu Karataş Viyadüğü yakınlarında çok sayıda görüşme yaptığını belirledi. Bu bölgede sinyalleri tespit eden ekipler, dedektör köpeklerle arama yaptı. Yapılan arama sonucu Gönül Sungur'un yol kenarına gömülmüş cesedine ulaşıldı.

İŞKENCE YAPMIŞLAR

Yapılan incelemede, elleri dikenli telle bağlanan kadına işkence yapıldığı belirlendi. Kadının işkence sonucu ölmek üzereyken, şüpheliler tarafından canlı canlı bir metrelik çukura konularak üzerinin toprakla kapatıldığı belirtildi.

15 KİŞİ YAKALANDI

Yapılan tespitlerin ardından Ankara, İzmir, İstanbul, Van, Mersin ve Adana'da fuhuş çetesine yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, çetenin elebaşılığını yaptıkları belirlenen Kenan G. ve Cavit A.'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda 2 tabanca, 1 otomatik tüfek, bu silahlara ait çok sayıda fişek, 1 sustalı bıçak, uyuşturucu ve uyarıcı madde, sahte nüfus cüzdanları, 1 'sallama' tabir edilen bıçak, çetenin harcamalarını tuttuğu ajanda, senetler ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

3 EVİNE EL KOYMUŞLAR

Şüphelilerin, Gönül Sungur'a kendileri adına fuhuş yapması için zorla 11 senet imzalattığı belirlendi. Kadını öldüren çete üyelerinin, daha sonra zorla imzalatılan senetlerle icra takibi yaptırdıkları, kadının Ankara'daki 3 ayrı evine el koydukları belirtildi. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.


 ÜNLÜ GECE KULÜBÜNE SİLAHLI SALDIRI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]

Beşiktaş Ortaköy'de bulunan ünlü gece kulübü Reina Eğlence Merkezine 2 kişi tarafından silahla ateş açıldı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırganlar polisin ısrarlı takibi sonucu kısa sürede silahlarıyla birlikte yakalandı.Edinilen bilgiye göre, olay gece saat 02.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Ortaköy Muallim Naci Caddesi üzerinde bulunan ünlülerin uğrak yeri Reina'nın önüne yaya olarak gelen Gökhan İlhan ve Tarık Ayhan, henüz bilinmeyen bir nedenle gece kulübüne doğru ateş açtı. Eğlence merkezine kurşun yağdıran şüpheliler, Vahit Toprak idaresindeki 34 TJP 17 plakalı taksiye binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.

Olayda kapının alt bölümü ile giriş kısmı kurşun isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Reina'ya ait güvenlik görevlilerinin durumu polise bildirmesi üzerine Beşiktaş ve Şişli Asayiş Büro ekipleri, ticari taksiyi takibe aldı. Takibe alınan taksi, D-100 Karayolu Haliç Köprü girişinde Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince silahlarıyla birlikte yakalandı. İlk bilgilere göre alkollü oldukları öne sürülen şahısların, ifadelerini çelişkili olarak verdikleri kaydedildi.

Bu arada Spor-Toto Süper Lig'in son haftasında Sivasspor'u deplasmanda 4-5 yenerek şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin, 18. şampiyonluğunun kutlamasını saldırıyla uğrayan Reina'da gerçekleştireceği, ancak bu kutlamanın bilinmeyen bir nedenle iptal edildiği ileri sürüldü.

Diğer yandan Reina'da saldırının gerçekleştirildiği saatlerde sanat dünyasından bazı ünlü isimlerin o sırada içeride eğlendiği öğrenildi.

Şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından bu sabah adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

 

 

GALATASARAY LİSESİ'NE FENERBAHÇE BAYRAĞI ASINCA..

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Galatasaray Lisesi'ne Fenerbahçe bayrağı asmaya çalışan sarı-lacivertli taraftarlarla, başka bir grup arasında çıkan bıçaklı kavgada yaralananlar olduğu belirtiliyor

Beyoğlu'nda, Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında Galatasaray Lisesi'ne Fenerbahçe bayrağı asan grupla, Galatasaraylı olduğu belirtilen bir grubun bıçaklı kavgasında yaralılar olduğu belirtildi.

Nevizade çıkışında karşılaşan iki grubun arasındaki kavgada 5 kişinin yaralandığı gelen bilgiler arasında. 

EN MUTLU GÜNLERİNE KAN BULAŞTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Murat Çevirici'nin kullandığı 22 LR 088 plakalı otomobil ile Keşan'a bağlı Paşayiğit Beldesinden düğünden dönen Bekir Dinç'in yönetimindeki 39 LE 071 plakalı otomobil, Alıç köyü rampasınında çarpıştı.

Kazada, henüz kimliği belirlenemeyen biri kız çocuğu 2 kişi olay yerinde, Murat Çevirici ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Keşan Devlet Hastanesinde öldü.

Yaralanan Bekir Dinç (45), Nazar Kalaycı, Erkan Kalaycı (36), Deniz Kalaycı (34), Erdoğan Ceylan, Sıla Ceylan (4), Aynur Ceylan (39) ve Onur Aksoy, Uzunköprü Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kazada ölen ve kimlikleri belirlenemeyen 2 kişinin cesetleri, otopsi için Uzunköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada, kaza nedeniyle kapanan yol, bir süre sonra araçların kaldırılması sonucu ulaşıma yeniden açıldı. Jandarma ekipleri, ölenlerin kimliklerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. 

GÖRDÜĞÜ ŞİDDETİN CEZASINI DA ÖDEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Eşinin bıçakladığı Dilşat Kaya dava açtı. Hakim şiddet uygulayan eşe bin 800 lira para cezası verdi. Uslanmayan eş, cezayı da Kaya'ya ödetti. Ölümle tehdit edilen genç kadın 'koruma' istiyor

Ayşe Paşalı cinayeti ardından kadınların koruma taleplerinin reddedilmesi gündeme gelmiş, dava ise kadına şiddettin sembolü olmuştu. Bu kez İstanbul'da, 31 yaşındaki Dilşat Kaya'nın yaşadıkları erkek şiddetinin karanlık tablosunu gözler önüne serdi. Yargının genç kadını bıçakladığı gerekçesiyle para cezası verdiği eş, borcunu da zor kullanarak Kaya'ya ödetti.


İKİ KEZ KALÇASINDAN BIÇAKLADI
12 yıl önce Rıdvan Kaya ile evlenen Dilşat Kaya kısa bir süre sonra şiddet görmeye başladı. Evliliğe onay vermeyen ailesine yaşadıklarını anlatamayan Dilşat Kaya'nın bu evlilikten iki çocuğu oldu. Rıdvan Kaya ise eşini sadece dövmekle yetinmedi. İki yıl önce sol kalçasından geçen yıl da sağ kalçasından bıçakladı. Dilşat Kaya son saldırının ardından soluğu Bakırköy Savcılığı'nda alıp suç duyurusunda bulundu.
Bakırköy 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi heyeti Rıdvan Kaya'ya önce 180 gün hapis cezası verdi, sonra eylemin 'haksız tahrik altında gerçekleştirildiği' gerekçesiyle cezayı 90 güne indirdi. 90 günlük ceza da bin 800 lira para cezasına çevrilip 20 takside bölündü. Şiddet ve tehdit devam edince Dilşat Kaya bu kez boşanma davası açtı.
ÇOCUKLARIMI KAÇIRDI
Dilşat Kaya'nın dilekçesinde anlattıkları ise ibretlik: Defalarca şiddete uğradım. Hayatıma kastedildi. İki kez bıçakla beni yaralama ve şiddet suçundan bin 800 liralık para cezasına çarptırıldı. Parası olmadığı için de bu cezayı bana ödetti. Bir deri firmasında asgari ücretle çalışıp ödedim. Boşanma davası açacağımı söyleyince iki çocuğumu Şırnak'a kaçırdı. Vazgeçmezsem öldüreceğini söyledi. Hayat benim için artık çekilmez bir hale geldi. Sonuç ne olursa olsun bu davayı açmaya karar verdim. Maddi veya manevi tazminat talebim yok. Sadece çocuklarımın velayetini almak istiyorum. Hayatım tehlikede.Polisten nasihat
'Polisler hep karakolluk olduğumuzdan bizi tanıyordu, her defasında beni eve, kocamın yanına geri getiriyorlardı. Bir keresinde 'kocandan kurtulmak için evini değiştir, şeklini değiştir' dedi. Geçen yıl sadece yatağımı alarak taşındım' diyen genç kadın, boşanmaya çalıştığı eşinin evinin adresini bulduğunu ve yine şiddet uyguladığını söyledi

Koruma talebine yanıt yok
Asgari ücretle geçinen Dilşat Kaya şimdi iki ayda bir evini değiştiriyor. Ailesinin çocuklarıyla kabul etmediği genç kadın Bakırköy Adliyesi'ne başvurarak koruma talebinde bulunduğunu ama sonuç çıkmadığını söyledi. Kaya, 'Ölümü göze aldım. Yeter ki çocuklarıma kavuşayım. Mahkeme tanık göstermemi istedi. Çocuklarımın Şırnak'ta tutulduğunu biliyorum ama elimden hiçbir şey gelmiyor' dedi.

DÖVÜYORUM AMA BİR SORUN NİYE!
Geçen günlerde görülen duruşmaya dayakçı koca Rıdvan Kaya'nın ifadesi damga vurdu: 'Boşanmak istemiyorum. Eşime şiddet uyguladığım doğrudur ancak bunun nedenleri vardır. Eşim de bunu bilmektedir.' Mahkeme Dilşat Kaya'dan tanık sunmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

GENÇ KIZ SEVGİLİSİ İLE TARTIŞINCA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Giresun'da genç bir kız, tartıştığı erkek arkadaşını tabancayla yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, Teyyaredüzü Mahallesi'nde N.K. (17) adlı genç kız ile erkek arkadaşı Volkan T. (23) arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda genç kız, babasına ait ruhsatlı tabancayla Volkan T'ye ateş etti.

Çeşitli yerlerinden vurulan Volkan T, ambulansla Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yetkililer, yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Olayından ardından gözaltına alınan N.K, ilk ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

SÜPÜRGEDEKİ PARMAK İZİ CİNAYETİ ÇÖZDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana'da sevgilisi 40 yaşındaki Gülşen Kaymak'ın servis şoförü olan eşi 50 yaşındaki Halit Kaymak'ı, elektrik kablosuyla boğarak öldürdüğü ileri sürülen 46 yaşındaki Asaf Şaşmaz, suç aleti şarjlı el süpürgesinin üzerindeki parmak izinden yakalandı. Olayın ardından tutuklanan Şaşmaz ile sevgilisi Gülşen Kaymak hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Tellidere Mahallesi'nde, 28 Aralık 2010'da meydana gelen olayda, bir fabrikanın muhasebe servisinde çalışan Gülşen Kaymak ile oto alım satımı ve servis şoförlüğü yapan Asaf Şaşmaz, olaydan 3 yıl önce tanışıp önce arkadaş, ardından sevgili oldu. Birbirlerine hediyeler alıp, Antalya sahillerine de tatile giden sevgililer, ilişkilerinin devamı konusunda Gülşen Kaymak'ın eşi Halit Kaymak'ı engel olarak gördükleri için, onu ortadan kaldırmaya karar verdi.

KİRALIK KATİL

Sevgililer, Halit Kaymak'ı öldürmesi için 25 yaşındaki Ramazan Tatar'ı tuttu. Bir süre Halit Kaymak'ı takip eden Tatar, 30 Haziran 2010'da yanlışlıkla Kaymak Ailesi'nin evinin bitişiğindeki evi, bir başka gün de Halit Kaymak'ın otomobilini kurşunladı. Her iki saldırıda da şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Saldırılarla ilgili Ramazan Tatar ile Asaf Şaşmaz hakkında Adana 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan dava açıldı. Gülşen Kaymak hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

AYNI APARTMANDAN DAİRE ALDI

İlk olayla ilgili yargılama sürerken, Asaf Şaşmaz, Kaymak Ailesi'nin oturduğu apartmandan bir daire satın aldı. İddiaya göre Şaşmaz, sevgilisi Gülşen Kaymak'ın da yardımıyla Halit Kaymak'ı evde yalnız olduğu 28 Aralık 2010'da şarjlı el süpürgesinin kablosuyla boğdu.

PARMAK İZİNE RASTLANDI

Polisin, olayın yaşandığı odada kablosu koparılmış halde bulduğu süpürgenin üzerinde parmak izi çıkan cinayet şüphelisi Asaf Şaşmaz, süpürgeyi kendisinin hediye aldığını ve o yüzden parmak izine rastlandığını iddia etti. Evi bilmediğini de ileri süren Şaşmaz'ın, cep telefonunda adresin kayıtlı olduğu saptandı. Sorgulama sonunda aralarındaki ilişkiyi, kendisinin Gülşen Kaymak'a cep telefonu hediye ettiğini itiraf eden Şaşmaz, cinayet suçlamasını kabul etmedi.

'SÜPÜRGEYİ KOCAM ALDI'

Şaşmaz'ın "Süpürgeyi ben hediye olarak almıştım" şeklindeki ifadesinden haberi olmayan Gülşen Kaymak ise şarjlı el süpürgesini 4 yıl önce ölen eşinin aldığını ve faturasının da mevcut olduğunu söyledi. Olayların bu duruma gelmesini istemediğini de belirten Gülşen Kaymak, "Asaf'ta bizim evin anahtarı vardı. Olay günü karşılaştığımızda bana Halit'le konuşup aradan çekilmesini isteyeceğini söyledi. Ben de 'tamam' dedim. Daha sonra akşam saatlerinde çocuklarımı arayıp, babalarına bakmalarını söyledim. Öldüğünü öğrendim. Benim cinayetle hiçbir ilgim alakam yok" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYOR

Savcı, soruşturmanın ardından, tutuklu olan sanıklardan Asaf Şaşmaz hakkında 'tasarlayarak adam öldürme', Gülşen Kaymak hakkında ise 'eşini öldürmeye yardım' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.