BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hakkari'de Kılıçdaroğlu izdihamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari mitinginde konuşuyor.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari mitinginde hükümeti KCK davasıyla vurdu. Kılıçdaroğlu,"Belediye başkanlarını sıraya dizeceksin, ellerini kelepçeleyeceksin, tutuklayacaksın sonra da demokrasi diyeceksin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun mitingini izleyeme gelen Hakkaliler ise miting alanında izdihama neden oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hakkari'de büyük bir kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık "Başbakan bizi yıldıramaz","Şifreci Erdoğan" sloganlarıyla kesildi.

CHP'nin iktidarında kişilerin sabahları evlerinden yaka paça görütülmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümete şu sözlerle yüklendi.

"Belediye başkanlarını sıraya dizeceksin, ellerini kelepçeleyeceksin, tutuklayacaksın sonra da demokrasi var diyeceksin. Hangi rejim olursa olursa sabahın karanlığında evlerin basıldığı düzene son vereceğiz. Sabah kapıyı sütçü çalmalı, anneler çocuklarına süt vermeli."

BİRLİK MESAJI

Hakkari'de birlik mesajını yineleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 1980 döneminde işkencehane olarak anılan Diyarbakır Cezaevi'ne ilişkin sözlerini sert dille eleştirdi.

"Başbakan Diyarbakır'a gitti. 'Ben eski hapishaneyi yıkacağım, size yeni hapishane yapacağım' sözü verdi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir söz veren Başbakan gördünüz mü? Bunların iktidarında fabrika değil, hapishane kuruldu.  Aydın düşünceleri, hapishanelerde susturabileceklerini sanıyorlar."

YGS'NİN PEŞİNİ BIRAKMADI

YGS'de yaşanan şifre skandalını da unutmayan Kılıçdaroğlu, "Şifreyi biz biliyoruz. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın kimyasını bozdum, şifresini çözdüm. 1.7 milyon çocuğun umuduyla oynadılar. Bunun hesabı hep birlikte soracağız" dedi. 

ERDOĞAN'A ANADİL ÜZERİNDEN YANIT

Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta Van'da Kürtçe'yi CHP'nin yasakladığı yönündeki açıklamalarına ise Kılıçdaroğlu Hakkari'den üstü kapalı bir şekilde yanıt verdi.

"Anadil öğrenme konusunda gerekli mücadeleyi yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Anadil yasağı üzerinde ilk kanun teklifini veren CHP'dir. Tıpkı Nazım'ın dediği gibi, 'Yaşamak bir ağaç gibi, tek ve hür. Ve bir orman gibi kardeşcesine."