BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Arabada unutulan kız sıcaktan öldü

İşe giderken kızını yuvaya bırakmak için yanında götüren İtalyan baba, iş çıkışı arabasına geri döndüğünde içeride can çekişen kızıyla karşılaştı.

Abone ol

Küçük kızını yuvaya götürmek için arabasına bindirdikten sonra içinde unutan İtalyan baba, beş saat güneşin altında kalarak can veren kızın ölümüne sebebiyet vermekten mahkemeye çıkartılabilir.

Üniversitede veterinerlik hocası olan Lucio Petrizzi, açıklaması çok zor olsa da işe giderken kızını yuvaya bıraktığından emin olduğunu ve yaptığı ölümcül hatanın farkına ancak iş çıkışı arabasına döndüğü zaman vardığını söylüyor.

Arabaya döndüğünde, zorlukla nefes alıp veren kızını içeride gören baba, derhal ambulans çağırmasına karşın, Elena adlı 22 aylık kız kurtarılamadı.

Doktorlar, üç gün ölüm kalım savaşı veren kızın aşırı sıcaktan dolayı beyninin şiştiğini söylüyor.

Elena'nın ölümü ardından kalbi ve karaciğeri organ nakli için bekleyen iki küçük çocuğa bağışlandı.

Sekiz aylık ikinci çocuğuna hamile olan anne Chiara Sciarrini, kocasına anlayışla yaklaşılmasını talep ederek, ''Lucio kızını çok severdi, kendisi örnek bir babadır.'' diyerek eşini savundu.

İtalyan medyasının aktardığına göre Chiara Sciarrini, unutkanlığın ''herkesin başına gelebilecek birşey olduğunu'' söyledi.

İtalyan savcılar, Ancona kentinde meydana gelen olayla ilgili olarak baba Lucio Petrizzi aleyhinde dava açıp açmamayı görüşüyor.