BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

YÖK Başkanı Arap Emirliklerinde

YÖK Başkanı Özcan nobel ödüllü düşünür ve bilim adamlarının katılacağı toplantı için Birleşik Arah Emirliklerine gidiyor.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Birleşik Arap Emirlikleri Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Nahayan Mabarak Al Nahayan’ın daveti üzerine 1-4 Kasım 2009 tarihlerinde yapılacak olan Üçüncü Düşünürler Festivali’ne katılmak üzere Abu Dhabi’ye gidiyor.

Festivale; Prof. Dr. John F Nash (Ekonomi, 1994), Dr. Şirin Ebadi, (Barış, 2003), Prof. Hartmut Michel (Kimya, 1988), Dr. Rajendra Pachauri (Barış, 2007), ve Dr. David Gross (Fizik, 2004) gibi 11 Nobel ödüllü düşünür ve bilim insanı katılacak. Ayrıca Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Doğu ülkelerinden yüzü aşkın devlet adamı ve üst düzey yöneticinin de katılımcılar arasında olacağı Düşünürler Festivali’nde çağımız toplumlarının karşılaştığı krizlerin tartışılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Nobel ödüllü düşünür ve bilim insanları, devlet adamları ve üst düzey yöneticiler ile bir araya gelecek ve küreselleşme, demokrasi, çoğulculuk, çevrenin korunması, çatışma ve yoksulluğun giderilmesi gibi siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda görüş alışverişinde bulunacak.

Prof. Özcan ayrıca Düşünürler Festivali’ne katılacak olan yükseköğretim kurumu yöneticileri ile de Türkiye’deki üniversiteler ile Avrupa, ABD ve Orta Doğu’daki seçkin üniversitelerin işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için görüşmeler gerçekleştirecek. Düşünürler Festivali sırasındaki temaslarında Prof. Özcan’a danışmanı Prof. Dr. Talip Küçükcan eşlik ediyor.