BIST 9.574
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,11
HABER /  GÜNCEL

Yoğun kar İstanbul'a dayandı son hava durumu raporu

İstanbul'da kar yağışı etkisini arttırdı. İstanbul'un birçok ilçesini beyaza bürüyen kar yağışı devam edecek mi, kar İstanbul'da tutacak mı? Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre bugün saat 18.00'e kadar İstanbul'da kar yağışı görülecek. Fırtınanın da etkisi ile kar yağışı etkisi arttırıyor. Kar yağışının yarın da yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu için yapılan son tahmin tuttu. İstanbul 'da sabah saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. İstanbul'da birçok il bugün beyaza büründü. Peki kar yağışı ne kadar sürecek, yarın da İstanbul'da kar devam edecek mi?

İstanbul saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı İstanbul'da saat 18.00'e kadar yer yer etkisini arttırarak devam edecek. Kar yağışının etkisini kaybederek haftasonuna doğru İstanbul'u terkedecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul’daki bazı ilçelerde sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Kar nedeniyle yerler kısa sürede beyaza büründü. Rüzgarla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteren kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

ORHAN ŞEN UYARMIŞTI: İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen de Twitter adresinden 08.50 sıralarında yaptığı paylaşımda, "İstanbul'un Boğaz çevresi, Çatalca ve Anadolu yakasında 1 saat içerisinde hafif kar yağışı başlar" demişti.

BOLU DAĞI’NDA KAR VE SİS: Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamaya neden oluyor. Otoyolun Bolu Dağı kesiminde dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Güzergahta etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi ye yer 30 metreye kadar düşüyor.

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde de Abant Kavşağı, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Heyelan mevkilerinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Karayolları ekipleri, otoyol ve D-100 karayolunda karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Güzergahta görevli trafik ekipleri de sürücüleri, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmama konularında uyarıyor. Bu arada Kocaeli’nin bir çok ilçesinde de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini arttırarak sürüyor. 22.30 sıralarında başlayan kar yağışı ile başta İzmit olmak üzere diğer ilçelerin yüksek kesimleri beyaz örtü ile kaplandı.

KOCAELİ BEYAZA BÜRÜNDÜ: Meteorolojinin 5 günlük hava durumu raporlarına bakıldığında Kocaeli'de etkili olan kar yağışı etkisini zaman zaman kaybetse de yarın yani 25 Ocak Çarşamba günü de devam edecek.

 Kocaeli’nde gece saatlerinde başlayan yoğu kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu.