BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL

Yoğun bakımdaki kadına tecavüz!

Hastanın şok iddiası: Yoğun bakımda 2 hastabakıcı baygın kadına tecavüz etti!

Abone ol

Yoğun bakımdaki hastaya iki hastabakıcının tecavüz ettiği iddiası Zonguldak'ı karıştırdı. Yoğun bakımda yatan 63 yaşındaki bir kadının olayı gördüğünü iddia etmesi üzerine valilik soruşturma başlattı. Kadının, fotoğraflardan teşhis ettiği iki kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hastanenin güvenlik kameraları incelemeye alındı.

Zonguldak, büyük bir hastanenin acil servisinde 40 yaşındaki bir hastaya tecavüz edildiği iddiasıyla çalkalanıyor. İddianın sahibi 63 yaşındaki H.K., hastanenin yoğun bakım servisine 22 Ağustos'ta mide ameliyatı sonrası kaldırıldığını söyleyerek, iki hastabakıcı tarafından kendisine ve serviste yatan başka bir kadına elle tacizde bulunulduğunu, daha sonra 40 yaşlarındaki bir kadına tecavüz edildiğini öne sürdü. Tecavüzü gördüğünü iddia eden H.K., 'uyuma numarası' yaptığını söyledi. H.K., bir dilekçeyle Zonguldak Valiliği'ne şikâyet başvurusunda bulundu. İddiaları ihbar kabul eden Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız harekete geçti. Vali Ayyıldız, İl Sağlık Müdürü Öner Güner, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ve şikâyet dilekçesinde adı geçen hastanenin bağlı olduğu eğitim kurumunun üst düzey yöneticine talimat vererek, iddiaların derhal incelenmesini istedi. Ayrıca soruşturma başlatan Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı, hastanenin güvenlik kameralarına el koydu ve söz konusu tarihlerdeki görüntüler kare kare incelemeye alındı.

İŞTE KORKUNÇ İDDİALAR

H.K., taciz ve tecavüz iddialarının yaşandığı geceyi şöyle anlattı: "Gece 02.00 sıralarıydı. İki hastabakıcı, 'Kameralar çekmiyor, bizi kimse göremez' dedikten sonra yoğun bakım servisindeki ışıkları kapattılar, bir müzik açtılar. Olay anında hemşire yoktu. Sadece ikisi vardı. Yanıma gelerek cinsel organımı ellediler. 'Bu çok zayıf' dedikten sonra yanımdan ayrıldılar. Uyuyor numarası yaptım, korkudan gözlerimi açamadım. Benim dışımdaki tüm hastaların bilinci kapalıydı. Benden sonra başka bir kadın hastanın yanına giderek ona da tacizde bulundular. Onun için de 'Bu çok yaşlı' dediler. Son olarak 40 yaşlarındaki bir kadının yanına gidip önce taciz, sonra da tecavüz ettiler. Biri tecavüz ederken, diğeri hastaların uyanık olup olmadığını dürterek kontrol ediyordu. Elimdeki peçeteyi sıkarak sabahı ettim. Uyuyamadım."

HASTABAKICILARI TEŞHİS ETTİ

H.K.'nın, suçladığı iki hastabakıcıyı fotoğraflarından teşhis ettiği ve bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Hastabakıcıların hastanede ve ev adreslerinde bulunamadığı, cep telefonlarının da kapalı olduğu belirtildi. Bu arada tecavüze uğradığı öne sürülen ve kimliği gizli tutulan 40 yaşlarındaki kadının ölüp ölmediği konusunda bilgi verilmiyor.

"KONTROLE GİDİNCE TEKRAR GÖRDÜM, BAĞIRDIM KAÇTI"

Hastaneye önceki gün kontrol için geliniyle birlikte gittiğinde, tecavüz suçlamasında bulunduğu hastabakıcılardan biriyle karşılaştığını öne süren H. K., şunları söyledi: "Tekerlekli sandalyede bir hasta taşıyordu. Onu görünce, 'Bu adam tecavüzcü' diye bağırdım. Hemen oradan uzaklaştı." Akıl sağlığının yerinde olduğunu söyleyen H.K., bugüne kadar psikolojik bir sorun yaşamadığını, olay gecesi de bilincinin yerinde olduğunu savundu. "Aylardır vicdan azabı çekiyorum" diyen H.K. sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olayı kimseye anlatamadım. Yatalak olduğum için mahkemeye gidemedim. Yakın çevremle paylaştım. Korktuğum için savcılığa gidemedim. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Devlet beni korursa mahkemede her şeyi anlatırım."

VALİ: ÇOK CİDDİ

Soruşturma açılması talimatı veren Vali Erol Ayyıldız, HABERTÜRK'e yaptığı açıklamada, "Çok vahim bir olay. İddialar çok ciddi. Biz olayı iki yönlü araştırıyoruz. Doğru olmuş da olabilir. Yanlış da olabilir. Kadının halüsinasyon görmüş olması da bir ihtimal. Olayı sonuna kadar araştıracağız" dedi.

"O HASTANEDE 3 KOLDAN ARAŞTIRMA BAŞLATTIK"

Hastanenin bağlı olduğu eğitim kurumunun üst düzey yetkilisi, olayın kendisine intikal ettiği andan itibaren 3 ayrı koldan araştırma başlattıkları belirtti. Aynı yetkili şöyle konuştu: "İdari soruşturma başlattık. Olay gecesinin kamera görüntülerini inceletiyoruz. İddialar doğruysa sonuna kadar takip edeceğiz. Kim hatalıysa bedelini ödeyecektir. Böyle bir olayda hata yapanı bu hastanede barındırmam. Ama, önemli olan binlerce insanın sağlık hizmeti aldığı bir kurumun lekelenmemesi. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerekir" dedi.

VALİLİĞE DİLEKÇE VERDİ

Kentin 500'ün üzerinde yatak kapasitesi bulunan ve her türlü ileri tetkik ve tedavinin yapılabildiği hastanesi, şimdi o şok iddiayla çalkalanıyor. H.K. adlı hasta, Zonguldak Valiliği'ne şikâyet dilekçesi verdikten sonra, polis eşliğinde emniyete ifade vermeye götürüldü.

GENÇ KIZI İNTİHARA SÜRÜKLEYEN BELA...
HABERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!...

[PAGE]
Tanıştığı adam Eda’nın hayatını kâbusa çevirdi. Kaçırıldı, tehditler aldı. Şimdi koruma polisi, bunalıma girerek eve kapanan Eda’yı her gün ziyaret ediyor ve “Yaşıyor” diye imza alıyor. Yargı ise bir genç kızı neredeyse ölüme sürükleyen olaylar zincirine müdahele edemiyor...


Hürriyet'in haberine göre Yargıya intikal eden olaylar zinciri, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olan Eda O.’nun (20), bu yıl ocak ayında okul arkadaşının doğum gününde Erkan Ö. (32) ile tanışmasıyla başladı. Erkan Ö., evli olduğu halde “Aşık oldum” diyerek defalarca genç kıza çıkma teklif etti, her seferinde “Hayır” yanıtını aldı. Genç kızı konuşma bahanesiyle kaçıran Erkan Ö. kafasına bira şişesiyle vurup bayılttıktan sonra fotoğraflarını çekerek şantaj yaptı.

Erkan Ö.’nün tacizlerinden kurtulamayan Eda O., durumu hukukçu olan annesine anlattı. Aile, Erkan Ö. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CEZAEVİNDEN ÇİÇEK GÖNDERDİ

Belalı aşık, 16 Mart’ta, “Tehdit, şantaj ve hürriyetten yoksun bırakma” suçlamasıyla tutuklandı ve hakkında dava açıldı. Ancak buna rağmen Ö, tehdit ve şantajlara devam etti. Sanık cezaevindeyken önceleri genç kızın evine her ay düzenli çiçek geldi. Ardından bir kutu içerisinde cep telefonu ve SİM kart gönderildi. Çiçekle gönül alamayan Erkan Ö.’nün bazı arkadaşları, Eda O.’yu “şikayetini geri alması için” telefon ve internet aracılığı ile tehdit etmeye başladı. 3 ay yattı, çıktı.  Erkan Ö., üç ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Tahliyenin ardından belalı aşık, Eda O.’nun sınıf arkadaşını evinin önüne getirip dövdü. Döverken de genç kızı telefonla arayan Erkan Ö., “Pencereden bak sana bir hediyem var” diyerek korku salmayı sürdürdü. Genç kızın başvurusu üzerine Ankara Valiliği koruma kararı verdi. Koruma kararı üzerine mahalli karakoldan polis, her sabah ve akşam eve gelip genç kız yaşadığına ilişkin imza alıyor.

KAPIDA TEHDİT MESAJI VE MERMİ

Erkan Ö., geçen hafta bir yıl altı ay hapis cezasına mahkûm edildi. Duruşma günü genç kız, kapıyı açtığında bir not buldu. Polisin tutanakla el koyduğu notta, “Mahkeme benim s... kesip tavana astı, ama gülüm unutma ayın 14’ü, benim doğum günüm, sizin ne gününüz anlarsınız. Yapacaklarımın teminatıdır. O devlet seni kurtarsın” yazıyordu. Tehdit mesajının yanında bir tane de mermi bulundu.

ANNE KIZ BİRLİKTE KOMPLO KURDU

ERKAN Ö. kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek “Biz onunla bir pavyonda tanıştık. Kendisi ile 8 ay birlikteliğimiz oldu. Mahkemeye sunduğumuz ve bu süreç içinde birbirimize yazdığımız mesajlar beyanımı doğrulamaktadır. Anlaşamayınca ayrıldık. Asıl Eda ve annesi bana komplo kurdu. Evine tehdit mektubu bırakacak kadar aptal değilim” dedi.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

EDA O. baskılara daha fazla dayanamayıp şubat ayında ilaç içip bileklerini keserek intihara kalkıştı. Genç kızı hastanede de rahat bırakmayan Erkan Ö., Eda’nın annesini de tehdit etti. Halen psikolojik tedavi gören genç kız, üniversite eğitimini dondurdu.

ÖFKELİ BABANIN İNANILMAZ CİNNETİ
HABERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
Mısır'ın Sohac kentinde Tarık M. (39) isimli bir adam henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı 4 kızını önce bıçakladı sonra oturdukları apartmanın merdivenlerinden aşağıya attı.

Mısır'da yayımlanan bağımsız Yovm El Seba Gazetesi'nin haberine göre, Sohac Savcılığı'nda sekreter olarak çalışan öfkeli baba, 4 kızını bıçakladıktan sonra onları merdivenden attı.

Yaralı kızlar, semt sakinlerinin yardımı ile hastaneye kaldırılırken, baba Tarık M. polis tarafından gözaltına alındı.

Sohac Savcılığı'nın olay ile ilgili olarak soruşturma başlattığı bildirildi.

KÜBRA'YA NASIL KIYDINIZ?
HABERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]
Mersin'de 10 gün önce okula gitmek üzere evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 13 yaşındaki Kübra'nın cesedine bir patika yolda ulaşıldı. Ailesi, katilin bir an önce bulunmasını istedi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 13-15 yaşlarında bir kız çocuğuna ait çürümüş ceset bulundu. Limonlu beldesi Lemas Deresi Kaleboyunu mevkiinde keçilerini otlatan çobanlar, ağır kokuların geldiği patika yolda bir cesetle karşılaşınca durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede, çürümüş ve tanınmayacak haldeki cesedin bir kız çocuğuna ait olduğu belirlendi.

Bu arada 10 gün önce kayıp olduğu bildirilen 13 yaşındaki Kübra Uçar'ın ailesine ulaşılıp teşhis yapması istendi. Anne Ümmü Uçar, olay yerindeki terliğin kızı Kübra'ya ait olduğunu ancak cesedi çürüdüğü için tanıyamadığını söyledi. DNA örneği alınıp karşılaştırılması için ceset ile Ümmü Uçar, Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cesedin, 10 gün önce kaybolan Kübra'ya ait olduğu belirlendi.

Gamze de kayıp

Kızının öldürüldüğünü düşündüğünü belirten anne Hatice Uçar (53), katil veya katil zanlılarının bir an önce yakalanmasını istedi. Kızının Erdemli Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden Uçar, "Kızım 10 gün önce okula gittikten sonra geri dönmedi. Tüm aramalarımıza rağmen bulamadık. İyi bir haber beklerken cesedini bulduk, çok üzgünüm" dedi. Kübra'nın cesedi dün toprağa verildi.

Taziye evine gelen vatandaşlar, geçen yıl aynı mahallede oturan Gamze Ay'ın da (14) kayıp olduğunu, onun da öldürülmesinden endişe ettiklerini söyledi.

SOSİSLİ TECAVÜZE 21 YIL HAPİS
HABERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

Antalya'da evine girdikleri 27 yaşındaki genç kıza tecavüz edip cinsel organına sosis sokan 34 yaşındaki S.Ç. 21 yıl, 18 yaşındaki A.A.Ç. ise 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

EREKSİYON OLAMADI

S.Ç., 1 yıl önce genç kızın evinin kapı zilini çaldı. Kadının "Kim o" sözlerine "Alt komşunuz" karşılığını veren S.Ç., kapıyı açan kızın üzerine çullanarak içeri soktu. Mağduru banyoya götüren S.Ç., tecavüze yeltendi fakat ereksiyon olamadı. Bunun üzerine apartman girişindeki otomobilde bekleyen amcasının oğlu olan ve o tarihte 17 yaşındaki A.A.Ç.'yı çağırdı. Genç kızın yine kabul etmemesi üzerine döverek amcasının oğlu ile birlikte olmasını sağladı.

İki kuzenin evden ayrılmasından sonra karakola giden genç kız, şikayetçi oldu. S.Ç.'nın tutuklu, kuzeni A.A.Ç.'nın tutuksuz yargılandığı davada 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi karar verdi. 'Cinsel saldırı', 'konut dokulmazlığını ihlal' ve 'hürriyeti yoksun bırakmak' suçlamalarından S.Ç. 21 yıl, 1.5 ay ve A.A.Ç. ise 14 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme tutuksuz yargılanan A.A.Ç.'nın da tutuklanmasına karar verdi. Her iki sanığın avukatlarının temyize başvuracağı belirtildi.

CİNSEL İSTİSMARDA REKOR CEZA!
HABERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

Kastamonu'da şeker vererek kandırdığı üç ayrı erkek çocuğuna, bürosunda cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 77 yaşındaki sanık için rekor ceza verilerek 60 yıl hapse çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, "cinsel istismar" suçundan yargılanan 77 yaşındaki H.S., son kez hakim karşısına çıktı. 3 yıl önce 14 yaşındaki S.Ö.'yü, 17 yaşındaki E.Ö.'yü ve 19 yaşındaki Ü.Ç.'yi şeker vererek bürosuna getirdiği ve burada cinsel istismarda bulunurken emniyet güçleri tarafından suçüstü yapıldığı iddia edilen davanın duruşmasında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi, H.S.'yi ilk önce 20 yıl hapse çarptırdı. Yargıtay'a gönderilen dava dosyasında, verilen 20 yıl hapis cezasının bozulması yönünde sonuç çıkınca tekrar duruşma yapıldı ve bu sefer sanık H.S.'ye tarihi rekor ceza vererek daha ağır cezaya mahkum etti.

Mahkeme, tutuklu sanık H.S.'ye, Nisan 2008'de olayın olduğu zamanda "cinsel istismar" suçundan S.Ö. (11) için 15 yıl 9 ay, E.Ö. (14) için 15 yıl ve Ü.Ç. (16) için ise 18 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca mahkeme "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan da her bir çocuk için 3 yıl 9 ay ceza öngördü.

Mahkeme, küçük yaştaki üç erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için tarihi rekor bir cezaya imza atarak toplamda 60 yıl hapsini kararlaştırdı. Duruşmadan sonra mahkeme, H.S.'yi cezasını çekmesi için Kastamonu E Tipi Kapalı Ceza Evi'ne gönderdi.