BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ersöz'e ikinci suikast şüphesi

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e, suikast şüphesiyle ilgili bir kişi gözaltanı alındı

Abone ol

Ergenekon davasında yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e, suikast şüphesiyle ilgili bir kişi gözaltanı alındı. Geçirdiği rahatsızlıklar yüzünden Selimpaşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Ersöz'e yönelik bir suikast girişimi daha olmuştu.

Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, yaşanan olayları şöyle anlattı: "Müvekkilimin Selimpaşa Devlet Hastanesi'nde özel bir bölümde kalıyor. Perşembe günü 'gardiyan kıyafetli bir adamın' içeriye girmeye çalışırken yakalandığı söylendi. Müvekkilim özellikle PKK terör örgütünün kara listesinde yer alıyor. Üst düzey korunan bir kişi. Bu hakkındaki ilk suikast iddiası da değil."

Özel odada tutuluyor

Levent Ersöz'ün tutulduğu odaya iki demir kapının ardından girilebildiğini, sürekli jandarma kontrolünde olduğunu söyleyen Dizdar, "Gardiyan kıyafetli olan kişinin bu birinci katta demir kapılara gelmeden yakalandığı söylendi bana. Hatta Ersöz'ün eşiyle bu gardiyan yüzleştirilmiş. Müvekkilimin eşine gardiyanı daha önce görüp görmediği sorulmuş. O ise daha önce görmediğini söylemiş. Ersöz'ün kaldığı yer hastane olduğu için gardiyanın hastanede olmaması gerekir. Bu yüzden şüphenilmiş ve gözaltına alınmış. Ama daha önce başka bir kişi silahla içeri girmeye çalışmış ve onu da serbest bırakmışlardı" dedi.

Ağır hasta olan müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını isteyen Dizdar, "Ayrıca üst düzey korunması gereken bir kişi. Serbest bırakılmalı ve Ersöz'ü kendi kurumu korumalı. En güvenli yol bu" dedi.