BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  GÜNCEL

'Yine mi kızımız olacak' işkencesi

5'inci kez kız bebek dünyaya getireceğini öğrendiği eşini döven koca hapisten çıkar çıkmaz dehşet saçtı.

Abone ol

Bingöl'ün Genç ilçesinde kasaplık yapan ve 3'ü engelli 4 kız çocuğu bulunan Gıyasettin K. (29), iddiaya göre 5'inci çocuğunun da kız olacağını öğrenince karısına uyguladığı şiddetin dozunu iyice artırdı. Artık koca dayağına dayanamayan hamile Aysun K. (29), 3 ay önce İl Jandarma Komutanlığı merkez karakoluna suç duyurusunda bulundu. Şikâyet üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Gıyasettin K., çıkarıldığı mahkemece 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

KAMYONETTEN ATIP KAÇTI

Bir hafta önce tahliye olan Gıyasettin K., kendisi hakkında şikayetçi olmasına öfkelendiği 9 aylık hamile olan karısı Aysun K.'yi, geçtiğimiz cumartesi günü doğum sancıları başlayınca kendisine ait kamyonete bindirip hastaneye götürmek üzere yola çıktı. Çift yolda giderken bu bebeğin de kız olacağı konusunda tartışmaya başladı. Bir süre sonra aracı Murat Nehri kıyısında durduran koca yanına aldığı bir makasla doğum sancısı çeken karısının iki kulağını ve burnunu kesti. Kestiği kulaklarla burnu nehrin kıyısına atan Gıyasettin K., kanlar içinde kalan eşini tekrar kamyonete bindirip ilçe girişinde yol kenarına atıp kaçtı. Çevredeki vatandaşlar, acı içinde kıvranan kadını hemen hastaneye yetiştirip plakasını aldıkları kamyoneti de polise bildirdi. Saldırgan koca kısa sürede yakalandı. Talihsiz kadın, Genç Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Bingöl Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

BURNU BULUNAMADI

Aysun K.'nın kesilen kulakları da görevliler tarafından nehir kenarında bulunarak buz torbasının içinde Bingöl'e gönderildi. Burun ise akıntıya kapıldığı için bulunamadı. Kulakların yerine dikilmesi için Aysun K., Elazığ'da bulunan Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, "Kesilen iki kulağının kıkırdakları ileride kulak yapılmak üzere kafa derisi içine yerleştirilerek dikildi. Deri altına dikilen kulaklar ikinci bir ameliyatla çıkarıldıktan sonra normal kulak olarak işlevini sürdürecek. Burnu ise kendi dokularıyla onardık" dedi. Doç. Dr. Yıldırım, bu ameliyatlar yapılırken hamile olan Aysun K.'ye sezaryenle doğum yaptırıldığını, bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini kaydetti. Eşiyle akraba olan Aysun K.'nin 4 kızından üçünün engelli olduğu, ancak yeni doğan bebeğin herhangi bir fiziksel engelenin bulunmadığı öğrenildi. Gıyasettin K. tutuklandı.