BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yıldız'ın CHP'den cevap alamadığı soru

Akil insanlarla ilgili eleştirilere yanıt veren Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın hedefinde kendisi hakkında gensoru veren CHP vardı.

Abone ol

Türk şirketlerinin K. Irak yönetimiyle petrol anlaşması imzaladığı için hakkında gensoru veren CHP'ye tepki gösteren Yıldız, 19 ülkenin daha orada faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Yıldız " Ham petrol İran'a giderken problem yok, Türkiye'ye gelirken problem var. Siz o zaman İran'ın savunmasını mı yapıyorsunuz? Bunu sorduk cevap veremediler." dedi.

AK Parti Gümüşhane İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada çözüm süreci ve İsrail?in özür dilemesiyle ilgili yorumlarını partililerle paylaştı.

'AKİL İNSANLAR AK PARTİ HEYETİ DEĞİL'

Bakan Yıldız, devam eden çözüm süresinde ne yaptıklarını çok iyi bildiklerini vurguladı. Açılım ve çözüm süreci içinde olduklarını belirten Yıldız şunları söyledi: "Çözüm sürecinde oluşan akil insanlar bir Ak Parti heyeti değildir. Farklı fikirde olanlar, farklı entelektüel seviyesi olanlar vardır. Farklı etnik gruptan kendilerini hissedebilirler. Bunların hiç biri önemli değil. Bizim ülkemiz için hep beraber uğraşacak bunlar. Yaptığımız işler niyetimize göredir. Burada hamdolsun niyetimiz halistir. Akıbetimizin de hayırla tamamlanacağına inanıyoruz. Huzur ikliminin oluşması kimlerin işine geliyor kimlerin gelmiyor. Yüreğinde acı, sıkıntı çeken, derdi olan her insanın işine gelir huzur ortamı. Karmaşadan beslenenler, sıkıntıdan nemalananlar bundan hoşlanmayacaktır. Biz hiçbir ayrım olmaksızın, fark gözetmeksizin, vatandaşımızın huzurunu, sükunetini sağlamaya çalışacağız."

CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Bakan Taner Yıldız, CHP'nin kendileriyle ilgili, Irak'la alakalı bir gensoru verdiğini de hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer özel hukuk hükümlerine tabi kamu veya özel şirket orada bir ticari sözleşme yapıyorsa buna herhangi bir söz söylememek lazım dedik. Niçin 19 ülke yaparken problem yok, 20'inci ülke Türkiye yaptığında CHP gensoru veriyor. Ben dedim ki; ya babacım siz oranın halkının mı savunucususunuz, yoksa bizim halkımızın mı Ham petrol İran'a giderken problem yok, Türkiye'ye gelirken problem var. Siz o zaman İran'ın savunmasını mı yapıyorsunuz Bunu sorduk cevap veremediler. O yüzden eğer Türkiye bir yere imza atıyorsa doğru olduğuna inandığı için atıyordur.