BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.435,10
HABER /  GÜNCEL

Konya'da akıllara durgunluk veren soygun

Para nakil şirketinde 1 hafta önce işe başlayan şoför Mehmet Dağhan, yüklü miktar parayla kayıplara karıştı.

Abone ol

Konya'da özel bir para nakil şirketinde şoför olarak çalışan 27 yaşındaki Mehmet Dağhan, yanında bulunan güvenlik görevlisini yemek almaya gönderip nakil aracındaki 2 milyon lirayı alarak kayıplara karıştı.

Zanlının yağma, yaralama gibi çeşitli suçlardan 16 kaydının bulunduğu ve sahte adli sicil kaydıyla işe girdiği belirlendi.

ARKADAŞINI YEMEĞE GÖNDERİP KAYIPLARA KARIŞTIsoygun.jpg

Konya'da özel bir para nakil şirketinde şoför olan Mehmet Dağhan ve güvenlik görevlisi Fırat Boz, Karaman'da bulunan 2 özel bankaya ait 2 milyon lirayı Konya'daki Merkez Bankası'na getirmek üzere yola çıktı. Merkez Selçuklu ilçesinde bir alışveriş merkezinin önünde duran Mehmet Dağhan, acıktığını söyleyerek yanında bulunan güvenlik görevlisi Fırat Boz'u yemek alması için iş merkezine gönderdi.

Fırat Boz'un alışveriş merkezine girmesinden hemen sonra Mehmet Dağhan, para nakil aracıyla birlikte uzaklaştı. Döndüğünde para nakil aracını yerinde bulamayan Fırat Boz, yaklaşık 1 saat sonra durumu polise bildirdi. Polis Mehmet Dağhan'a ulaşamayınca, araç takip sisteminden aracın Selçuklu İlçesi Sille Parsana Mahallesi Yelda Sokak'ta olduğunu belirledi. Sevk edilen ekipler aracın terk edildiğini ve kasadaki 2 milyon liranında yerinde olmadığını belirledi.

3 GÜN ÖNCE EVİNİ BOŞALTMIŞ

Şüpheli Mehmet D’nin merkez Selçuklu ilçesi Sille Parsana Mahallesi’ndeki evini belirleyen polis baskın yaptı. Polis, şahsın evini 3 gün önce boşaltarak ayrıldığını öğrendi. Evdeki 5 yaşındaki çocuğu ve eşiyle çekildiği fotoğrafı dahi almadan giden şüphelinin, yakınlarına yeni adresini söylemediği öğrenildi.

SAHTE SİCİL KAYDIYLA İŞE GİRMİŞ

Bankanın paralarını taşıyan şoförün 16 ayrı suçtan kaydının bulunduğu da ortaya çıktı. Daha önce yağma, konut dokunulmazlığını ihlal ve adam yaralama gibi birçok suçtan kaydının bulunduğu öğrenilen şüpheli Mehmet D’nin sahte evraklarla bir hafta önce işe girdiği öğrenildi. 2 milyon lira ile ortadan kaybolan Mehmet D’nin yakalanmasına çalışılırken, çocuğu ve eşini de yanında götürmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

soyguuu.jpg