BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yıldız gün ışığı önerisini sundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gün ışığı önerisini Bakanlar Kurulu'na sundu.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gün ışığından daha fazla yararlanabilmek için yaz saati uygulamasının kalıcı olmasını önerdi.

Bakan Yıldız, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tesislerinde bir sohbet toplantısı yaptı.

Gün ışığından daha fazla yararlanmasını öngören tasarının rafa kaldırılıp kaldırılmadığının sorulması üzerine Yıldız, tasarıyı Bakanlar Kurulu'na sevk ettiğini ve yakın bir zamanda da sunumunu yaptığını söyledi.

KARAR VERECEK OLAN BAKANLAR KURULU'DUR

Tasarıyla ilgili ''mesai saatleri değişecek, cumartesi mesaisi gelecek'' şeklinde bir sürü yanlış yorumun yapıldığını kaydeden Enerji Bakanı, mesai saatleriyle ilgili bir değişiklik olmadığını, kendisinin Türkiye'de saat dilimine esas meridyenin Doğubeyazıt üzerinden geçen 45 derece meridyeni olmasını ve bunun da 12 ay boyunca kullanılmasını önerdiğini ifade etti. Yıldız, ''Karar verecek olan Bakanlar Kurulu'dur. Ben durumu enerji açısından arz ettim. Bu konuda bütün kurumların aynı noktada, aynı şeyleri düşünmesi söz konusu olmayabilir'' dedi.

GÜNEŞ KIŞIN GEÇ DOĞACAK, GEÇ BATACAK

Yıldız'ın önerisinin kabul edilmesi halinde Ankara’da özellikle aralık, ocak ve şubat aylarında güneş saat 08.00’de doğacak ve 17.30’da batacak. Edirne'de ise aralık, ocak ve şubat aylarında güneş saat 08.30’da doğacak, saat 18.00’de batacak.

AVRUPA İLE SAAT FARKI ARTACAK

45. boylama alınmasıyla birlikte daha önce hiç saat farkı olmayan Doğu Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında 1 saat, daha önce 1 saat fark olan Orta Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında iki saat ve daha önce 2 saat fark olan İngiltere’yle saat farkı 3’e çıkacak.