BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  EKONOMİ

Banka hesabı açtıracaklar dikkat!

Banka hesabı açtıracaklar bu ücreti duyunca şok olacak. Bankaya hesap açtırır açtırmaz banka sizden açılış ücreti alıyor

Abone ol

Birikimlerini bankaya yatıracaklar, maaşını ya da ödemelerini takip etmek için bankaya hesap açtırmak zorunda kalanlar bu haber sizi ilgilendiriyor.

Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre bankalar artık müşterilerinden hesap açtıktan hemen sonra da bir açılış ücreti alıyor. Hesabı açtırdıktan sonra hesabınızdan kesilecek hesap işletim ücretleri de cabası.

Hemen hemen her banka hesap işletim ücreti alıyor. Bazı bankalar fahiş ücretler alırken bazı bankalar sembolik, bazıları ise otomatik ödeme talimatı, vadeli mevduat hesabı, maaş hesabı vs. gibi durumlarda hesap işletim ücreti almamakta. Tüketici hesap işletim ücretine dahi alışamamış bu nedenle bankaları şikayet yağmuruna tutarken bir de bankaya açılacak yeni hesaptan açılış ücreti alınması şikayetleri geciktirmedi.

İşte banka mağduru bir müşterinin başına gelenler;

TÜKETİCİ TEPKİLİ

“Çalışmaya başladığım şirket ile çalışmalarından dolayı maaş hesabı açtırmak için şubeye bankaya başvurdum.Şubede hesap açılış işlemleri yapıldı ve her şey bittikten sonra 10 TL hesap açılış ücreti ödememiz için gişeye yönlendirildim. Maaş hesabı açılıyor. Buna rağmen bu ücret alınabilir mi?”

“Bankaya hesap açtırdım. Bana 80 TL hesap açma ücreti olduğunu söylediler. Hesabınıza para yatırdığınız zaman kesilir dediler. Birçok arkadaşım hiç bir ücret ödemeden hesap açtırmışlar, neden bana böyle bu uygulama olduğunu anlamış değilim. Eğer para yatırdığımda 80 TL ücret kesilecekse hesabımı iptal ettirmek istiyorum.Açılışta ücret alınmaya başladı ise nasıl devam edeceğini düşünmek dahi istemiyorum.”