BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de gerginlik

Kadıköy'de yıkımına karar verilen 16 gecekondu sahipleri ile zabıta arasında gerginlik yaşandı

Abone ol

Kadıköy’de 16 gecekondunun yıkımı sırasında gergin anlar yaşandı. Evi yıkılan bir kadın, görüntü alan basın mensuplarına sopa fırlatarak tepki gösterdi.

İmar planında yeşil alan görünen 16 gecekondunun yıkımı Kadıköy Belediyesi tarafından yapılıyor. Acıbadem İsmail Hakkı Bey Sokak üzerinde bulunan 16 gecekondunun yıkım kararı geçtiğimiz Nisan ayında alındı. Haziran ayı itibariyle evlerde oturan vatandaşlara tebligat yapıldığı öğrenilirken, sabah saatlerinde yıkım için gelen ekipler ile vatandaşlar arasında gergin anlar yaşandı. Zabıta ekiplerinden evlerini taşımak için süre isteyen vatandaşlar, olumsuz yanıt alınca zaman zaman tartışmalar yaşandı.

etwt.jpg

Öte yandan bazı vatandaşlar ise zabıta ekiplerinin yardımıyla evlerini boşalttı. Boşaltılan evler iş makineleri ile yıkıldı. Yıkım çalışmaları sırasında evi yıkılacak olan bir kadın, görüntü alan basın mensuplarına sopa fırlatarak tepki gösterdi. Gazetecilere saldırmaya çalışan kadın, çevredeki vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yıkım ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

wetwt.jpg