BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köprü işkencesine kaldırım takviyesi

İstanbul'da köprülerdeki bakım onarım çalışmalarına ara yollardaki kaldırım çalışmaları da eklenince insanlar çareyi yürümekte buluyor

Abone ol

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü’ndeki çalışmaların yanı sıra ilçe belediyelerinin yaptığı kaldırım çalışmaları yavaş işleyen trafiği durma noktasına getirdi. Çalışmalardan araç trafiği olumsuz etkileniyor.

screen-shot-2012-07-03-at-1.03.28-pm.png

Bunun yanı sıra toplu taşıma araçlarını kullanarak mesailerine yetişmeye çalışan birçok insan trafiğin azizliğine uğruyor. Bunun en somut örneği ise Çamlıca’da yaşanıyor. Sabah saatlerinde Çamlıca Mezarlığı’nın önünde başlayan yoğun trafik saatlerce açılmıyor. Belediyenin başlattığı kaldırım çalışması ve Kısıklı bağlantı yolu inşaatları da bu yöndeki trafiği olumsuz etkiliyor. İnsanlar ise kilitlenen trafikte işine yetişemeyeceğini anlayınca çareyi yürümekte buluyor. Kilometrelerce yürüyen vatandaşlar metrobüse ulaşarak işine yetişmeye çalışıyor. Her gün aynı çileyi yaşamaktan bunalan vatandaşlar yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor. Ayın istikamette yürüyen vatandaşların arasında özel araçlarını bırakıp toplu taşıma araçlarını kullananlarda yer alıyor.

Trafiğe takılmamak için özel aracını kullanmadığını anlatan bir vatandaş, “Bu insanlar toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Bakın trafikteki araçların birçoğu otobüs. Her yerde çalışma var. Sokağa çıkamaz hale geldik. Metrobüse ulaşmak için metrelerce yürümek zorunda kalıyoruz.” ifadesini kullandı.

Sürücüler de trafik çilesi çekmek istemiyor. Çamlıca trafiğinin hemen hemen her sabah aynı olduğunu anlatan sürücüler, çalışmaların eklenmesiyle trafik seyrinin olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

screen-shot-2012-07-03-at-1.03.35-pm.png

KÖPRÜLERDE EYLÜL’E KADAR ÇALIŞMA VAR

Tadilat ve bakım sebebiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Anadolu yakası istikametinde 2 şerit, Haliç Köprüsü Avcılar istikametinde ise yan yol trafiğe kapatıldı. Çalışmaların 17 Eylül'e kadar tamamlanması bekleniyor. Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, çalışmalarla ilgili hava şartlarının olumlu olması takdirde çalışmaların 17 Eylül'den önce bitebileceğini açıklamıştı. Çalışmaların başlaması ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ve D-100 Haliç Köprüsü mevkiinde trafik günlerdir yoğun seyrediyor.