BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'ın hedefi 4 yıldızlı Avrupa

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hayatını kulübe adadı. Başkan'ın ulaşmak istediği hedefler var. 100. yılda Avrupa'da başarı ve yıldız sayısını çoğaltma.

Abone ol

Yaptığı yatırımlarla şampiyonlukta en büyük paya sahip olan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 5 sene içinde 4 şampiyonluk daha kazanarak dördüncü yıldızı takacaklarını söyledi. Türkiye’deki başarıların artık yeterli olmadığına dikkat çeken Yıldırım, “2007’de Avrupa’da da başarı gelecek.” dedi.

2004-2005 sezonunun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım, 2010 yılında 4. yıldızı göğüslerine takacaklarını söyledi. Sezon başında favori gösterildiklerini hatırlatan Başkan Yıldırım, “Biz de bu sezon şampiyon olarak kamuoyunu sürprize uğratmadık. İnşallah 2010 gelmeden 4. yıldızı göğsümüze takacağız.” diye konuştu. 30 yıl aradan sonra arka arkaya ikinci kez şampiyonluk ipini göğüsleyen F.Bahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım, kulüpte kurumsal yapıyı oluşturduklarını, bunun sonucunda da başarıların gelmeye başladığını söyledi. 8 yıllık başkanlığı döneminde takımının 3. kez lig şampiyonluğu coşkusunu yaşayan Yıldırım, en büyük hedeflerinin, kuruluşlarının 100. yılı olan 2007’de hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da başarıyı yakalamak olduğunu açıkladı. Yıldırım, kendisine verdikleri destekten dolayı camianın bütün birimlerine teşekkür ederek, “F.Bahçe bileğinin hakkıyla şampiyonluğu kazandı. Artık önümüz açık. Gelecekteki hedefimiz Türkiye liglerinde şampiyon olmak, Avrupa’da da artık hepimizin özlediği başarıyı yakalamak.” dedi.

Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı adeta yılan hikayesine dönen Teknik Direktör Christoph Daum ile önümüzdeki günlerde görüşeceklerini belirten Yıldırım şöyle konuştu: “Şampiyonlar Ligi finalinden sonra son bir konuşma yapacağız. F.Bahçe’yi nasıl daha yukarılara taşıyacağımızı konuşacağız. Sanırım 2 yıllık daha imzalayacağız.” Sarı-Lacivertli takımın tarihinde 3 yıl üst üste takımı çalıştıran bir teknik adam olmadığını, istikrara önem veren bir yönetim olarak bunu göz önünde bulunduracaklarını vurgulayan Yıldırım, takımda oyuncu kalitesi yönünden eksikleri belirleyip, ona göre takviyeler yapacaklarını ifade etti. 7 yıldır altyapıdan A takıma oyuncu gelmediğini, bunun sıkıntısını yaşadıklarını kaydeden Yıldırım, altyapının başına Hollanda’dan hoca getireceklerini belirtti.

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir ise, ezeli rakipleri Galatasaray'ı yenerek, şampiyon olmanın değerinin büyük olduğunu söyledi. Özdemir, yaklaşık 30 yıldır Fenerbahçe'nin üst üste şampiyon olamadığını hatırlatarak, “Şimdi üst üste 2 kez şampiyon olduk. Kendi sahamızda Galatasaray'ı yenerek, şampiyon olup, kupayı kaldırmanın çok büyük bir değeri var. Bütün Fenerbahçe camiasına armağan olsun.” dedi. Nihat Özdemir, teknik direktörleri Christoph Daum ile birçok konuda anlaştıklarını, hafta içinde yeniden görüşerek protokol imzalayacaklarını sözlerine ekledi.


Başkan Aziz Yıldırım’dan Tuncay Şanlı’ya 100 YTL prim!

İki yıl üst üste şampiyon olmanın mutluluğunu yaşayan Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Tuncay Şanlı, “Bir sene boyunca verdiğimiz mücadelenin karşılığını aldık. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Hedefimiz Avrupa’da kupa kazanmak.” dedi. Tuncay, soyunma odasında aralarında çeşitli şakalaşmalar olduğunu belirterek, “Başkanımız Aziz Yıldırım, arkadaşlarıma dağıtmam için prim olarak bana 100 YTL verdi. Ben de bu parayı malzemeci arkadaşlara verdim.” diye konuştu.


Haber : Ahmet Uykan
Kaynak :
www.zaman.com.tr