BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Halil Mutlu, dopingli çıktı

Türkiye, Süreyya Ayhan'ın doping skandalıyla sarsılmıştı. İkinci bir doping şoku daha yaşandı. Bu sefer dopingi alan, üç altın madalyalı haltercimiz Halil Mutlu oldu.

Abone ol
Sofya'da yapılan Avrupa Halter Şampiyası'nda üç altın madalya kazanan 62 kilo haltercimiz Halil Mutlu'da doping çıkması spor dünyasına bomba gibi düştü.


Sofya'da yapılan incelemeler sonunda adının doping alanlar listesinde yer aldığı belirtilen Halil Mutlu'yla ilgili resmi yazının önümüzdeki günlerde Halter Federasyonu'na bildirileceği öğrenildi.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü resmi yazıyı beklerken, Milli halterci Halil Mutlu, "ateş olmayan yerden duman çıkmaz. 16 yıldır podyumlardayım. Resmi tebligatı aldıktan sonra geniş açıklamayı yapacağım" dedi.

Konuyla ilgili olarak Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay kendilerine resmi bir tebligat gelmedini belirtirken, Halil Mutlu DHA'ya yaptığı açıklamada, "bu konuda çok önemli yerlerden ciddi olarak doping listesinde yer aldığım konusunda bilgi geldi. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ben 16 yıldır podyumlarda mücadele veriyorum. Süreyya Ayhan gibi ne devletle kavga ederim, ne de yanlış açıklamalar yaparım. Resmi tebligattan sonra gerekli açıklamayı yaparak, noktayı koyarım. Şu anda resmi tebligatı bekliyorum" dedi.

Öte yandan Halil Mutlu'nun A numenesinin pozitif çıktığı ve Halter Federasyonu'nun B numunesinin incelenmesini isteyeceği belirtildi.

Kaynak : www.cnnturk.com