BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.393,95
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan flaş MHP ve Başkanlık açıklaması inşallah...

Başbakan Binali Yıldırım, dün MHP lideri Devlet Bahçeli'yle yaptığı görüşmeye ilişkin ilk kez konuştu. Yıldırım, "MHP'yle başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'a ziyarette bulundu.

Valiliği ziyaret eden Yıldırım kentte bir konuşma gerçekleştirdi. Yıldırım MHP'nin anayasa değişikliği konusunda sağ duyulu davrandığını belirtirken, "MHP ile anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"Uzun zamandan beri Türkiye'nin gündeminde anayasa değişikliği var. Anayasa değişikliğiyle birlikte tabi hükümet değişikliği de var sistem değişikliği de var. Bunu her parti söyledi. Hadi gelin yapalım dediğimizde kimse gelmedi. Son günlerde Milliyetçi Hareket Partisi ve onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini de hayata geçireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Önce meclise götüreceğiz, meclisten sonra işimiz bitmiyor. Sonra sahibine getireceğiz. Sahibi kim, sizsiniz. Size gelen iş yarım kalmaz. Millete gelen iş yolda kalmaz. Bunu gördük. 2007'de gördük, 2010'da gördük ve 2014'te Meclis'e Cumhurbaşkanı'nı seçtirmediler ve siz misiniz seçtirmeyenler biz seçiyoruz dediniz ve seçtiniz. Tayyip Erdoğan'a da rekor oy verdiniz Trabzonlular. Allah sizden razı olsun. "