BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Büyük Bylock temizliği öğretmen, polis, doktor ve...

Bir çok ilde Bylock operasyonları var. Gözaltına alınanlar öğretmenler, polisler, memurlar ve üniversite öğretcileri oldu. İşte FETÖ operasyonlarında bugünkü gelişmeler.

Abone ol

FETÖ üyesi oldukları Bylock'tan belirlenenlere yönelik yurt genelinde büyük operasyonlar düzenlendi.

Karaman merkezli operasyon 16 ili kapsarken, Kayseri merkezli operasyon ise 12 ile yayıldı. Bursa, Konya ve İzmir ile İstanbul'un da aralarında olduğu illerde de bylock temizliği vardı. Öğretmenler, akademisyenler, doktor ve polisler gözaltında. İşte bugün gerçekleşen bylock operasyonları;

Karaman merkezli 16 ilde haklarında gözaltı kararı çıkarılan aralarında polis, öğretmen, memur ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 35 kişiyi yakalamak için eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

HANGİ İLLERDE OPERASYON

Karaman ile Ankara, Konya, İstanbul, Ağrı, Antalya, Afyonkarahisar, Hakkari, Siirt, Kayseri, Erzurum, Yozgat, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Ordu'da yapılan operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtildi. 

İSTANBUL : MARMARA ÜNİVERSİTESİ'DE BYLOCK DEPREMİ

Bylock operasyonlarından en dikkat çekici olanı Marmara Üniversitesinde oldu. Örgütün gizli yazışmasını kullanan 14 akademisyen gözaltına alındı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

MERSİN BYLOCK OPERASYONU

Mersin'deki bylock operasyonunda ise 9 polis gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen polislerden 8'i tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAHRAMANMARAŞ : SUBAY VE ASTSUBAYLAR VAR

Kahramanmaraş merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 51 kişiden 29'u adliyeye sevk edildi. Kahramanmaraş merkezli operasyon, Adıyaman, Konya, Şanlıurfa, Malatya, Ordu, Iğdır, Ankara, Mardin, Şırnak, Muğla, Kars, Antalya, Kayseri, Kütahya, İstanbul, Erzincan ve Bingöl'de yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında askeri okullara öğrenci yerleştiren örgüt imamları, subay ve astsubaylar var.

KÜTAHYA : 12 ÖĞRETMEN ALINDI

Kütahya'da  "ByLock" kullandıkları belirlenen 12 öğretmen gözaltına alındı. Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Kütahya'nın Emet ilçesinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul'da yakalanan bir öğretmen de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KONYA : DOKTORLAR GÖZALTINDA

FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtilen, aralarında doktorların da bulunduğu 37 sağlık personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlılardan 29'unu gözaltına aldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

KAYSERİ'DEKİ DİKKAT ÇEKEN BYLOCK GÖZALTISI

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar'ın kardeşi Yakup Zavar,  "ByLock" kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olduğu öğrenilen Zavar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Sedat Zavar Erdoğan'ın ofisine böcek (dinleme cihazı) koymaktan tutuklanmıştı. 

BURSA : BÖYDER YÖNETİCİLERİ GÖZALTINDA

Bursa'daki bylock operasyonunda Bursa Özel Yurtlar Derneği (BÖYDER) yöneticileri hedefteydi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilere ait adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

VAN :14 POLİS GÖZALTINDA

Van merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda, 14 polis gözaltına alındı. Operasyon Van, Kayseri ve Adana'da düzenledi. Gözaltı kararı olan bir polis memurunun ise yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

KAYSERİ : 71 KİŞİ İÇİN YAKALAMA

Kayseri merkezli 12 ilde, aralarında "SGK bölge imamı" ve bir noterin de bulunduğu 79 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Operasyon listesinde Ankara, Adıyaman, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Ordu, İstanbul, Sakarya ve Aksaray'da bulunuyordu. Yakalanan zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçiriliyor.