BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yıldırımdan Ekonomik kriz uyarısı

İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım 15 Eylül'de ekonomik kriz çıkacağını iddia etti.

Abone ol

İstanbul Ticaret Odası (İTO) eski başkanı Mehmet Yıldırım, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Barlak ve Ali Kopuz arasında yaşanan tartışmayı "Bizim mirasımızı yemeye başladılar. Miras yenmeye başladı mı kavga başlar. Bu ailede de böyledir, işte de" şeklinde yorumladı. Geçtiğimiz günlerde ekonomi gazetecileriyle biraraya gelen Yıldırım, İTO yönetimini sert bir dille eleştirirken, "Bu durumdaki bir yönetimden başka ne beklenebilir ki? Tayinle gelen yönetim başarılı olamadı" diye konuştu. Yıldırım, şunları söyledi:

'HERKESE SÖZ VERİLDİ'

"İTO
seçimlerinden sonra hem Ali Topuz'a, hem Bülent Barlak'a, hem de Ferruh Gök'e başkan vekilliği sözü verildi. Böyle bir yönetim anlayışı olursa kavgalar kaçınılmaz olur." Yıldırım'ın ilginç açıklamalarından bazı başlıklar şöyle: "Ben Formula'nın yüzde 90'ını 85 milyon dolara tamamladım. Sonra 3 ay içinde bu para 240 milyon dolara çıktı. Bu 3 ayda 160 milyon doları nereye harcadılar? Bu para peyzaja çiçeğe böceğe gitti.

'İTO İKTİDARIN KULÜBÜ'

İTO AK Parti'nin kulübü haline geldi. İktidar sürdüğü müddetçe İTO yönetimine hiçbir şey olmaz. İTO yönetimi AKP iktidarına AKP iktidarı da ABD'ye bağlı. 15 Eylül'deki stand-by anlaşması çok önemli. Bu anlaşma imzalanırsa AKP seçim korkusunu üzerinden atar. Eğer imzalanmazsa yılbaşında doların değeri 2 bin YTL olur ve ekonomik kriz çıkar."

FARUK ERDEM / TAKVİM