BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Esnaftan bayraklı protesto

Çorum'da esnaf, terör olaylarına tepki amacıyla işyerlerine Türk Bayrakları astılar.

Abone ol

Çorum'da Albayrak Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaf, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla işyerlerine Türk Bayrakları astılar. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, terör olaylarına tepki göstermek isteyen Albayrak Caddesi esnafı, işyerlerine 1 hafta boyunca Türk Bayrağı asmaya karar verdi.

Protesto kararının alınmasını sağlayan esnaf Fahri Hızarcı, yaptığı açıklamada, şehit haberlerinin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, ''Çarşıda, büyük bir moral bozukluğu ve sessizlik var. Herkes yaşanan olaylar karşısında çok üzgün. Sadece bağırıp, çağırarak değil, daha etkin protestolar yapılmalı. Biz de Albayrak Caddesi esnafı olarak böyle bir karar aldık. 1 hafta boyunca şanlı Türk Bayraklarını iş yerlerimize asacağız'' diye konuştu.

İnsanların toplumsal olaylara karşı daha duyarlı olmasını sağlamak amacıyla böyle bir karar aldıklarını ifade eden Hızarcı, vatan için görev yapanların artık şehit olmasını istemediklerini söyledi. Berber Şaban Şahin de yaşanan acıların artık sona ermesi için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini belirterek, bundan sonra Türk Bayrağına sarılı tabut görmek istemediklerini ifade etti.