BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Abanta 10 bin kişi geldi

Bolu'nun doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkını hafta sonu 10 bin kişi ziyarete etti.

Abone ol

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkına hafta sonu yaklaşık 2 bin araç ile 10 bin kişi geldi.

Toplam 14 bin 760 YTL araç giriş ücreti alındı. Ankara ve İstanbul'dan Abant'a tatil yapmak için gelenler, Abant'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra temiz havasının da insanı adeta büyülediğini ifade ederek, ''İki günlük tatil için denize gitme fırsatımız olmuyor. Biz de Abant'a gelerek, burada doğa ile iç içe tatil yapıyoruz'' diye konuştular.

Abant'ta görev yapan Bolu Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, piknikçileri, ormanlık alanda ateş yakılmaması konusunda sürekli uyardıklarını, ancak bazı vatandaşların uyarılara rağmen ormanlık alan içerisinde mangal yaktıklarını ifade ettiler.

Abant'a tatil için gelen Arap turistler, geldikleri bölgede hava sıcaklığının çok fazla olduğunu belirterek, ''Bizim yaşadığımız yerde hava sıcaklığı çok fazla. Her gün klimalarla serinlemeye çalışıyoruz. Abant'ta ise doğal klima var. Buranın havası ve doğal güzellikleri çok güzel. Burada tatil yapmak insanı rahatlatıyor'' diye konuştular