BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

5 çocuklu aileye dördüz şoku

Adana'da yaşayan Demir ailesi, 5 çocuktan sonra dördüz bebek şokunu yaşıyor.

Abone ol

Adana'da yaşayan Demir ailesi, 5 çocuktan sonra dünyaya gelen dördüz bebekler nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Adana'nın Yeşilbağlar Mahallesi'nde yaşayan Rahime (33) ve Cuma (55) Demir çifti, en büyüğü 16 yaşında olan 5 çocuk sahibi iken iki ay önce de dördüzleri olunca hüzünlü bir sevinç yaşadı.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailenin 7 aylık doğan dördüzlerinden biri, doğumdan iki gün sonra, gözetim altında tutulduğu hastanede öldü. Baba Cuma Demir, 5 çocuktan sonra eşinin hamile kaldığını, tek çocuk olur diye düşündüklerini, ancak, yaptırdıkları kontrolde dördüzleri olacağını öğrendiklerinde adeta şok geçirdiklerini söyledi. Babadan miras kalan küçük bir arazide çiftçilik yaparak evini geçindirmeye çalıştığını ve 5 çocuğuna zor bakabildiğini ifade eden Demir, şunları söyledi:

''Eşim hamile kaldıktan üç ay sonra kontrole gidebildi. O zaman dördüzlerimizin olacağını öğrendik. Ama artık yapacak bir şey kalmamıştı. Eşim doğumu mecburen yaptı. Biri kız olan bebeklerimiz 7 aylık olarak dünyaya geldi. Erkek olanlardan biri iki gün sonra öldü. Böylece, biri kız dördü erkek 5 çocuğuna, biri kız ikisi erkek 3 kardeş daha gelmiş oldu. Evde 10 kişi olduk. Daha önce zaten zorlanıyor, çiftçilikle kıt kanaat geçinebiliyorduk. Şimdi ben ne yapacağım?''

MAMA YERİNE ŞEKERLİ SU

Bebeklerine sütünün yetmediğini, maddi sıkıntı nedeniyle mama almakta da zorlandıklarını ifade eden anne Rahime Demir ise ''Bebekleri, doğumdan sonra doktora bile götüremedik. Doğduklarında kiloları düşüktü. İki aylık olmalarına rağmen kiloları yine çok az. Bakımsızlık nedeniyle kilo almıyor, büyümüyorlar. Mama alamadığımız için şekerli su yapıp bebeklerime veriyorum'' diye konuştu. 5 çocuk büyüttüğünü, ancak şimdiki kadar zorlanmadığını ifade eden Rahime Demir, ''Hangi birini kucağıma alacağımı şaşırıyorum. Biri sustuğunda diğeri ağlamaya başlıyor. Artık ev işlerini dahi yetiştiremiyorum'' dedi.