BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.504,80
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan asgari ücret açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücret tartışmalarına son noktayı koydu. Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yaptığını söyleyen Yıldırım, asgari ücretin düşmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücretlilerin merakla beklediği asgari ücret konusunda konuştu. Yıldırım, Maliye Bakanlığı'nın asgari ücretle ilgili çalışma yaptığı ve yıl sonuna kadar asgari ücretin bin 300 liranın altına düşmeyeceğini söyledi.

Yılbaşında net bin 300 lira olarak belirlenen asgari ücretin ekim ayında bir üst gelir dilimine dahil edilip edilmeyeceği tartışmaları milyonlarca çalışan tarafından merakla takip ediliyordu.

Konuyla ilgili İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım şöyle konuştu:

"Vergi diliminden sonra önümüzdeki ay bazı asgari ücretlilerin aldığı para bin 300 liranın altına düşebiliyor. Bunu önlemek için bir çalışma yaptı Maliye Bakanlığımız. Böylece yıl sonuna kadar vergi dilimi ne olursa olsun bin 300 liranın altında asgari ücret ödemesi olmayacak. Aradaki farkı Maliye Bakanlığı karşıladı. Yani aynı rakamı almaya devam edecekler. Vergiden dolayı kayıpları olmayacak."