BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.494,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan BM'de Fırat Kalkanı'nı anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye'nin sınır ötesi operasyon Fırat Kalkanı'nı anlattı. Erdoğan, harekatta asıl amacın terör unsurlarına yönelik olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Fırat Kalkanı Harekatı'nın Suriye için kritik bir yerde durduğunu, dengenin yeniden tesisi için çalışıldığını söyledi. Erdoğan, DEAŞ eylemlerinin bu harekatı zorunlu kıldığını kaydetti.

Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda Suriye'ye yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonları konusunda üye ülkelerin devlet başkanlarına bilgi verdi. Erdoğan, DEAŞ'ın eylemlerini anlattı Türkiye'nin sabrının tükendiğini ve bölgedeki dengenin tesisi için Fırat Kalkanı Harekatı'nın zorunlu olduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın o sözleri:

"Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunmasına en fazla önem veren ülke Türkiye'dir. Suriye'nin topraklarında gözümüz yoktur. Suriye muhalefetine verdiğimiz destekle başlayan Fırat Kalkanı Harekatı, umutsuzluğun hakim olduğu bölgede dengenin yeniden tesisi bakımından kritik yerde bulunuyor.

"GÜVENLİ BÖLGE ÇAĞRISI"

Güvenli bir bölge oluşturma çağrısında bulunuyoruz. 911 km sınırımız var. Ve Türkiye tehdit altındadır. Sabrettik ancak 24 Ağustos'ta Gaziantep'te bir düğün merasiminde 14 yaşındaki çocuğu canlı bomba yapmak suretiyle kalabalığın içerisinde göndererek patlattılar. O ana kadar duran Türkiye artık duramazdı ve ılımlı muhaliflerle birlikte bu olaya müdahale ettik. Cerablus'tan DEAŞ'ı derdest ettik. Rai'de de aynı şekilde. Böylece Cerabluslu Cerablus'a, Rai'li Rai'ye yerleşmiş oldu. Terör koridoru olmaktan çıktı bölge, barış koridoru haline geldi."