BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Aksaray'da FETÖ üyelerine Bylock operasyonu!

AKSARAY'da FETÖ soruşturması kapsamında örgütün kriptolu iletişim programı olan 'Bylock'un Aksaray yöneticisi olduğu ileri sürülen 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

AKSARAY Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında bugün örgütün kendi içinde iletişimi sağladığı kriptolu iletişim programı olan 'Bylock'un Aksaray yöneticisi olduğu ileri sürülen Bülent B. (36) Yozgat'ta, Menderes A. (42) ve eşi Filiz A. (40) Aksaray'da gözaltına alındı.



KOMİSERLİK SINAVI SORULARINI DAĞITMIŞ

Bülent B.'nin daha önce Aksaray'da, darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Sabah Dershanesi'nde öğretmen olduğu, 2011 yılındaki KPSS'den yüksek puan alıp Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na uzman olarak atandığı, Yozgat ilinde görev yaptığı öğrenildi. Bülent B.'nin örgüt bünyesinde Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü imamı olduğu ve komiserlik sınavlarında, örgüt üyesi polislere sınav sorularını dağıttığı ve birçok polisinde sınavı kazanıp komiser olduğu ileri sürüldü.

3 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan diğer şüphelilerden öğretmen Menderes A.'nın, örgütün Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü imamı, eşi öğretmen Filiz A.'ın da yine milli eğitim müdürlüğünün ablası olduğu ileri sürüldü. 3 şüpheli, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.