BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım: FETÖ'cülerle kol kola yürümek sana yakışmaz!

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan ilçesinde Ankara-Kahramankazan yolu temel atma töreninde konuştu. Yıldırım'ın hedefinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na terör üzerinden yüklendi. Yıldırım, "Yollarda bölücülerle FETÖ'cülerle kol kola yürümek sana yakışmaz" dedi.

Yıldırım teröre karşı sınırötesi operasyonlara devam edilebileceği sinyanini de verdi.

"Terörün her türlüsü kötüdür, gereken cevap da verilecektir. Gerekirse Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi terörün başını ülkemize yaklaşmadan sınırlarımızın dışında etkisiz hale getirmekten asla çekinmeyeceğiz."

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''CHP Genel Başkanı ne diyor 'Türkiye güvenli değil Türkiye'de mal, can güvenliği yok Türkiye'ye gitmeyin.' Türkiye'ye dost olmayanlar da aynı şeyi söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun onlardan farkı ne? Yollarda bölücülerle FETÖ'cülerle kol kola yürümek sana yakışmaz. Kılıçdaroğlu ne söylerse söylesin kimse ciddiye almıyor. Her fırsatta ülkesini kötülemeyi alışkanlık halinde getirmiş bir ana muhalefet partisi lideri var. Daha dün Yenikapı'daydık birlik mesajı verdik bir de baktık ki FETÖ'cülerle bölücülerle kol kola girmiş yürüyüşe geçmiş.

''BUNLAR ÇOCUK KATİLİ''

Örgüte katılım neredeyse bitmiş durumda. Katil her terör örgütünün yaptığı gibi bunlar da çaresiz kalınca sivilleri hedef almaya başladılar. Trabzon'da 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit ettiler. Bunlar çocuk katili. Sınırı güneye geçince PKK'nın adı birdenbire değişiyor, YPG oluyor. Terörün A'sı, B'si, C'si olmaz. Terörün her türlüsü kötüdür, gereken cevap da verilecektir. Gerekirse Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi terörün başını ülkemize yaklaşmadan sınırlarımızın dışında etkisiz hale getirmekten asla çekinmeyeceğiz.

''TERÖRDEN EN FAZLA ZARAR GÖRMÜŞ ÜLKENİN BAŞBAKANI OLARAK DİYORUM Kİ...''

Dün İspanya'da bir terör hadisesi oldu. Hayatını kaybedenler yaralananlar oldu. Buradan Türkiye'den İspanya halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Terörden en fazla zarar görmüş ülkenin Başbakanı olarak diyorum ki gelin terör örgütlerine karşı amasız fakatsız ayrım yapmadan birlikte mücadele verelim. Bazı Avrupa ülkeleri ne yazık ki PKK ve FETÖ mensuplarına yaklaşımları konusunda Türkiye'nin hiç de hoşuna gitmeyecek bir tutum içerisindeler.

''SANKİ BİZ DE CAN ATIYORUZ''

Almanya Başbakanı hiç ama hiç de şık olmayan açıklamalar yapıyor. Almanya Başbakanı Avrupa ülkelerine diyor ki 'Gümrük Birliği konusunda Türkiye'nin önünü açmayın.' Almanya adeta AB'ye talimat veriyor. 28 ülke var AB'de. Hani Avrupa değerleri? Bir ülkenin talimatıyla AB iş yapacaksa zaten o birlikten hayır gelmez. Biz AB ile ilişkilerimizde Almanya ile ilişkilerimizde diyoruz ki karşılıklı içişlerine saygı gösterelim 'Gümrük Birliği genişletilmesin güncellenmesin' sanki biz de can atıyoruz. Dur bakalım. Türkiye milletinin menfaati olmayan hiçbir şeyin peşinde olmaz. Almanya'yı sağduyulu olmaya davet ediyorum.

''TÜRKİYE KİMSENİN PARMAK SALLAYARAK HİZAYA GETİRECEĞİ BİR ÜLKE DEĞİL''

Türkiye kimsenin parmak sallayarak hizaya getireceği bir ülke değildir. Türkiye, eşit şartlarda, uluslararası platformda her ülkeyle konuşur, görüşür, konularını müzakere eder ama Türkiye karşıtlığı üzerinden, düşmanlığı üzerinden prim yapmak isteyenlere da müsamaha gösteremeyiz."