BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

YILDIRIM EDİTÖRÜMÜZ OLDU!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İnternethaber'deydi. Klavyenin başına geçen Bakan, bakın hangi manşeti attı!

Abone ol

İnternethaber/Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İnternethaber'deydi. İnternet Medyası Derneği üyelerinin sorunlarını dinledi. Ardından İnternethaber'in haber merkezine konuk oldu.

Çalışmaları yakından izleyen bakan geçti klavyenin başına başladı haber yazmaya.. Öyle ya Radikal'in Orhan Pamuk'u olur da İnternethaber'in ünlü bir ismi olmaz mı?


O sırada Fenerbahçe'nin AZ Alkmaar ile oynayacağı maçın hakemi belli olmuştu. Anadolu Ajansı'ndan gelen metin hazırdı.


Bakan Yıldırım'a o haberi atması teklif edildi. Bigisayarın başına geçen Yıldırım, başlığı ve spotu kendisi yazdı.


Spot sorun olmadı ama başlık konusunda bir hayli düşündü. Önce etraftaki gazeteci grubundan küçük tiyolar istedi. Haberciler önerileri arka arkaya sıraladılar;


-Fener'in işi hakemlere kaldı! nasıl olur bakanım...
-Olmaz...Fenerliler alınır...
-"Fener'e İspanyol hakem" desek!
-Yok olmaz... O da çok klasik olur... Başka öneri yok mu?
-"Kupaya giden yol" diyebiliriz...
-Hiç beğenmedim... "Fener maçını yönetecek hakem belli oldu" desem. Tam devlet gibi resmi oldu... Yoksa "Fener'in hakemini biliyor musunuz?" mu desem.


Sonunda bakanın imdadına gerçek mesleği yetişti... Denizcilik sektöründen esinlenip "HAYDİ FENER RASTGELE!" manşetini attı... Ne yalan söyleyelim önerileri beğenmemekte haklıydı... Bunu da manşetinin güzelliği ile ortaya koydu...


Biraz klavye de yavaştı ama o kadar kusur olur artık... Ne de olsa önündeki Q klavyeydi... Ama Allah için spotu yazarken hiç zorlanmadı. Hatta işine kendini öyle kaptırdı ki etraftan gelen önerileri duymadı bile...


Spotu bitirdikten sonra dönüp, nasıl oldu diye sordu. Sonra da "Haberi biraz ağır yazdım. İşe almaz mısınız?" diye sordu. Genel Yayın Yönetmenimiz Hacer Alkan gülerek "Bizim işimiz hızlı.... Siz Yavaş kaldınız bakanım" cevabını verdi.


Haberin yayına ağır bir şekilde gitmesi de espri konusu oldu. Yıldırım bu duruma dikkat çekince Alkan "Bakan haberi ağır gider" şeklindeki sözleri herkesi güldürdü.


Attığı haberin sitedeki son halini gören Bakan, gazeteciliğin keyfini yaşadı. Gözü okunma oranına takılınca büyük şaşkınlık yaşadı. Dakika başı okur sayısının artması karşısında "bunların hızına yetişilmez" dedi.