BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Malezyadan Unakıtana teşekkür

Malezya eski Başbakanı Dr. Mahathir Muhammed, "Paradan 6 sıfır atarak Türkiye'yi daha zengin hale getirdi” dedi.

Abone ol

Malezya eski Başbakanı Dr. Mahathir Muhammed, ”Maliye Bakanına teşekkür etmek istiyorum. Paradan 6 sıfır atarak Türkiye'yi daha zengin hale getirdi” dedi.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Muhammed, çalışma yemeğinde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya geldi.

Muhammed, burada yaptığı konuşmada, Malezya olarak tüccar bir toplum olduklarını ve diğer ülkelerle de ticareti geliştirmek istediklerini söyledi. Türkiye ile Malezya arasındaki ticaret hacminin olması gerekenden çok daha az olduğuna işaret eden Muhammed, “Malezyalı yöneticiler olarak Türk iş adamlarının Malezya'ya ziyaretlerine yardımcı olmaya çalışacağız. Türkiye'den alabileceğimiz ve Türkiye'ye satabileceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

Konuşmasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a da teşekkür eden Muhammed, ”Paradan 6 sıfır atarak Türkiye'yi daha zengin hale getirdi. Bizim için önemli olan paranın ne kadar çok olduğu değil, satın alma gücünün ne kadar çok önemli olduğunu gösterdi. Paranızın artan değeri ile birlikte ekonominizin de gelişeceğine inanıyorum” dedi.